За втора поредна година Тейлър Суифт се превърна в най-ярката звезда на церемонията по връчването на музикалните награди на MTV.

Поп звездата прибави девет трофея към колекцията си и получи голямата награда за хита "Anti-Hero" в категорията „Най-добър видеоклип“.

Миналата година тя спечели същата награда за "All Too Well (10 Minute Version) (Taylor's Version)", отбелязва CNN.

В началото на шоуто в Prudential Center в Нюарк, Ню Джърси, 33-годишната Суифт се развълнува, докато получаваше наградата за поп видео от членовете на момчешката група от 90-те години NSYNC - групата, която спечели същото отличие преди 20 години.

"Това е невероятно", заяви емоционално певицата, която е в почивка от рекордното си турне Eras Tour, докато държеше статуетката Moon Person. "Фактът, че това е награда, гласувана от феновете, означава толкова много за мен.", допълни звездата, цитирана от Reuters.

Деветте статуетки на Суифт изравниха рекорда за най-голям брой награди от VMA за една вечер, съобщиха от MTV. Нейните отличия включват песен, изпълнител и албум на годината, с което общият брой на VMA достигна 23, отстъпвайки само на Бионсе.

Тейлър Суифт е във фокуса на Фед заради огромните печалби от турнето ErasЦялото ѝ турне в САЩ може да генерира 4,6 млрд. долара общи потребителски разходи, което е повече от БВП на 35 държави

Наградите идват в момент, когато певицата продължава най-успешното си досега турне, започнало през 2022 г., когато издаде десетия си студиен албум "Midnights".

През октомври, малко след излизането му, изпълнителката зае едновременно всички първи десет места в класацията Billboard Hot 100, според сайта за музикални класации.

Суифт е първият изпълнител, който някога постига това в 64-годишната история на Billboard, и оттогава продължава да чупи различни рекорди за стрийминг.

Хиляди долари за Бионсе на живо. Как попзвездите вдигат инфлацията в светаДори да не сте заклети меломани, ако ходите на концерти, със сигурност сте забелязали космическото поскъпване на билетите

Сред другите победители на церемонията се отличиха рапърът Ice Spice, който беше обявен за най-добър нов изпълнител. Stray Kids, група, събрана чрез риалити шоу, спечели наградата за най-добър к-поп, а SZA спечели наградата за най-добър R&B видеоклип за "Shirt".

Сред изпълнителите на церемонията бяха Деми Ловато, Лил Уейн, Оливия Родриго, Ники Минаж и рапърът Шон "Диди" Комбс, който получи наградата "Глобална икона".

Минаж, която спечели трофея за най-добър хип-хоп видеоклип, се присъедини и към Grandmaster Flash, LL Cool J и други рап светила за празнуването на 50-годишнината на хип-хопа с няколко песни, което завърши с "Walk This Way" на Run DMC.

Шакира и шест от най-следваните акаунти в Twitter, които вече са в ThreadsНовата платформа е е стартирала с над 10 милиона потребители само за първите седем часа

Поп дивата Шакира беше отличена с награда Video Vanguard Award за 20-годишната си кариера.

След като изпълни двуезично съчетание от хитовете си, сред които "Hips Don't Lie" и "Whenever, Wherever", певицата поздрави феновете си.

"Много ви благодаря, че сте моята армия и ми помагате да се боря във всичките си битки", каза тя.

По-късно заедно с колегата ѝ Karol G спечелиха и наградата за най-добър дует за "TQG".