След 29 години, прекарани в Сиатъл, основателят на Amazon Джеф Безос обяви, че с годеницата му Лорън Санчес се местят да живеят в Маями.

Официалната причина е, че родителите му наскоро са се върнали във Флорида, така че иска да е по-близо до тях.

"Живял съм в Сиатъл по-дълго, отколкото където и да било другаде и имам толкова много невероятни спомени тук", написа Безос в социалните мрежи. "Колкото и вълнуващо да е преместването, това е емоционално решение за мен. Сиатъл, ти винаги ще имаш място в сърцето ми."

Решението обаче може да не е само по сантиментални причини, след като в последните месеци милиардерът закупи две огромни имения в Индиън Крийк, наричан "Бункерът на милиардерите", разположен на изкуствен остров в залива Бискейн с драконовски мерки за сигурност, пише Insider.

Единият от имотите разполага със 7 спални и струва 79 млн. дола. Разположен е в непосредствена близост до другото имение на брега, което милиардерът купи за 68 млн. долара по-рано през лятото.

Индиън Крийк e класиран от Zillow като най-скъпия квартал в САЩ през 2021 г.

Както подсказва наименованието "Бункерът на милиардерите", новият, ексклузивен квартал на Безос е дом на шепа личности с ултрависока нетна стойност, с други думи – едни от най-богатите хора на планетата. Сред тях са инвеститорът Карл Айкан, Джаред Къшнър и Иванка Тръмп.

Заради елитните си обитатели, частният остров има железни правила за охрана.

Планираното преместване на Безос е още един пример за тенденцията все повече милиардерите да се преместват в благоприятния за данъци щат Флорида.

През последните две десетилетия броят на членовете на класацията Forbes 400, чието основно жилище е в слънчевия щат, се е удвоил до 46, тъй като милиардери като финансиста Кен Грифин и основателя на Paychex Том Голисано са се преместили съответно от Чикаго и близо до Рочестър, Ню Йорк. С Безос общият им брой нарастне на 47.