Очакванията към изпълните директори са да вземат бързи и точни решения, като действията им винаги се разглеждат под микроскоп.

Всичко, което казват и правят, се забелязва от екипа, независимо дали го искат или не.

В резултат, дори личните им решения могат да бъдат интерпретирани, а цялостното им физическо и психическо здраве се превръща във фактор от ключово значение за успеха на компанията.

В този аспект се намесват т.нар. wearable (носими) технологии, които са на път да направят революция в сферата на корпоративното здраве и уелнес, съобщава CEOworld.

Този вид технологии предлагат потенциал за промяна в управлението на личното здраве и цялостната продуктивност.

Те могат да действат като личен здравен защитник, който следи и предоставя информация в реално време за вашите показатели.

И подобно на бизнеса, предоставят данни за оптимизиране на процеса на вземане на решения.

Христина, която среща корпоративната култура с медитацията и осъзнатосттаMindfulness: 5 минути медитация ни спасяват от стреса на работа

Сфера на бързо развитие

Wearable устройствата вече не са само за проследяване на крачки или изгорени калории.

Те се превърнаха в екосистема, която включва наблюдение на съня, дистанционен анализ на кръвното налягане, наблюдение нивата на глюкозата (CGM) и дори ЕКГ и ЕЕГ устройства за измерване на сърдения ритъм и мозъчните вълни.

Но какъв е смисълът на тази еволюция?

Проактивен подход към здравето, който дава възможност на изпълнителните директори и техните екипи за вземане на информирани решения и избор на възможности.

Психичното здраве на работещите в Европа се влошаваНово проучване установява, че психичното здраве на гражданите в шест европейски държави е все по-застрашено

Това се отразява на всички аспекти от личния и професионалния ви живот.

Интегрирането на wearable технологии в ежедневието е равносилно на това да имате висококвалифициран личен треньор. Тези устройства предоставят данните, от които се нуждаете, за да коригирате начина си на живот и да подобрите резултатите си.

Те ви помагат да разберете по-добре тялото си, да се адаптирате към неговите нужди и да оптимизирате здравето си, за да подхранвате пътя си към успеха.

Учени създадоха генно модифицирани клетки в революционна процедураКомпанията събира В-клетките на пациента с помощта на машина, която отстранява кръвта, отделя определен компонент, след което връща останалата част в кръвообращението

Всичко е свързано с оптимизиране на мозъка и тялото ви, за да оптимизирате резултатите си.

Пряка роля тук имат изпълнителните директори, които могат да насърчат културата на здравословно съзнание и проактивен уелнес в екипите си.

А данните в реално време от тези устройства могат да помогнат за разработване на персонализирани програми, което води до повишаване на производителността, подобряване на ангажираността на служителите и цялостен организационен растеж.

Дигитално злато за оптимизиране на производителността

Данните са крайната валута за оптимизация и монетизация през 2024 г., но не всички са създадени еднакво. По-важното е, че данните от мрежата се различават от тези на wearable технологиите.

Индустриалните показатели сочат, че се намираме в най-подходящия момент за преминаване към цифровизация на здравните технологии.

Очаква се световният пазар на wearable технологиите да нарасне от 32,63 млрд. долара през 2019 г. до удивителните 186,14 млрд. долара до 2030 г. Тенденцията се обуславя от рязкото повишаване на здравното съзнание, увеличената достъпност на технологиите и постоянния стремеж към подобряване на резултатите сред хората с високи постижения и тези, които се грижат за здравето си.

Защо съм оптимист за бъдещето на AI: Възгледите на Бил Гейтс година напред„Тази година за първи път използвах изкуствен интелект за работа, а не само като новост. Подозирам, че същото важи и за много хора. В момента сме в началото на огромен технологичен преход

Здравето и благосъстоянието на ръководните кадри оказват пряко влияние върху способността им да ръководят ефективно. Чрез проследяване на ключови здравни показатели и предоставяне на персонализирана информация за здравето, wearable устройствата насърчават ръководителите да поемат отговорност за своето здраве.

Този проактивен подход към благосъстоянието надхвърля просто предотвратяването на заболявания; става въпрос за оптимизиране на физическото и психическото благосъстояние за постигане на върхови резултати.

Един от по-малко обсъжданите, но жизненоважни аспекти на работата на бизнес лидерите е управлението на енергията.

Тук wearable технологиите влизат в действие, като им помагат да наблюдават и оптимизират енергийните си нива. Чрез проследяване моделите на съня, физическата активност и дори нивата на стрес, тези устройства могат да предоставят данни за личното управление на енергията.

8 часа не стигат: По-важно е да имате по-кратък, но стабилен режим на сънЗаспивайте в определен час, вместо да следите продължителността, съветват експерти

Като разбират нуждите на организма си, ръководителите могат да планират най-взискателните си задачи по време на периодите на пикова енергия, например. Може да планират деня си така, че да подобрят креативността си, да повишат производителността си и да планират срещите си в най-подходящия момент.

Тези персонализирани програми могат да гарантират, че всеки лидер ще получи подкрепата и съветите, които отговарят на неговите уникални нужди и начин на живот, което ще доведе до по-добри здравни резултати и цялостно благополучие.

Синергия между им и тяло за максимален успех в бизнеса

Непрекъснатото развитие на този вид технологии предполага и все по-осезаемото им въздействие върху висшите мениджъри.

Възприемайки тези иновации, те ще са по-продуктивни, по-енергични и по-добре подготвени да вземат правилни решения.

Секс, наркотици и електронни таблици. Кой лекува Уолстрийт от зависимостиСъстояния като депресия, тревожност и пристрастяване остават табу за много финансови компании

Интегрирането на wearable технологии в ежедневието им ще бъде промяна в правилата на играта.

Говорейки за бъдещето на бизнеса, изпълнителните директори, използващо wearable устройства, ще бъдат по-динамични, устойчиви и по-добре подготвени да ръководят в постоянно променящия се бизнес пейзаж.

Ето защо интегрирането на wearable технологии в компаниите не е въпрос на това дали ще започне, а кога, завършва анализът на CEOworld.