Испания е сред най-утвърдените европейски дестинации за почивка с изобилие от слънце, пясък и море.

Страната обаче е известна с богатия си нощен живот, особено в популярните туристически точки.

Неприятната новина е, че хапването и пийването навън в малките часове на нощта скоро може да остане спомен в миналото, след като министърът на заетостта и социалната политика Йоланда Диас заяви, че испанското общество да се нуждае от малко "структура".

Според нейно изявление пред Конгреса, цитирано от изданието Metro, тя смята за неразумно ресторантите да работят в един часа през нощта.

"Лудост е да се опитваме да удължаваме работното време до не знам си колко часа", категорична е тя в крайната си позиция.

Диас настоява за по-широки социални промени в Испания и се застъпва за по-приемливо работно време за персонала в хотелиерския бранш.

Испания е характерна с това, че ако искате да хапнете или да пийнете нещо след 1 ч през нощта, имате много възможности, а баровете в централните парти зони като често работят до много по-късно.

Не всички обаче смятат тази култура за "неразумна".

Собствениците на ресторанти, барове и представители на други политически формации осъждат предложението на министъра, тъй като според тях то е в ущърб на един утвърден за Испания отрасъл, съобщава LBC.

"Испания има най-добрия нощен живот в света, а улиците са пълни с весели хора и свобода. Това осигурява и работни места", заявява Исабел Диас Аюсо, председател на Общността на Мадрид в X.

"Те просто искат да ни оставят да скучаем вкъщи", допълва тя.

Испания наистина знае как да се забавлява.

Репутацията на страната за страхотен нощен живот има стабилни основи - от нощните клубове в Барселона до невероятните барове в Мадрид, допълва TimeOut.