Хиляди любители на часовниците от цял свят се стичат в Женева за ежегодното изложение "Часовници и чудеса", където тази седмица 54 часовникарски къщи, сред които Rolex, Patek Philippe, Cartier, Chopard и Chanel представят най-новите си творения.

Събитието е мястото, където се съобщават новините за часовници и се определят или затвърждават тенденциите.

През последните години дамските часовници претърпяха известна трансформация, излизайки от рамките на старата дизайнерска школа. Днес те са превърнати в необикновен аксесоар, с внимание към всеки детайл, стилен и желан от всяка дама, отбелязва CNN.

Ето десет от най-атрактивните дамски часовници, представени на изложението Watches and Wonders 2024.

Hermès Cut

Cut е първият нов дамски часовник на Hermès с вътрешен дизайн от 20 години насам - и чакането си заслужаваше. Спортна, но изтънчена, нежната геометрия на корпуса, ретрофутуристичните цифри и контрастът между матирана и полирана стомана го превръщат в иконичен аксесоар.

Възможностите са безбройни: предлага се от стомана или стомана и розово злато; със или без диамантен безел; на стоманена гривна или гумена каишка в дъга от цветове, включително бяло, градинско зелено, петролно синьо и характерното за марката оранжево.

Chanel Boyfriend Couture

Колекцията Couture O'Clock на Chanel е ода за парижкото ателие на марката и е пълна с остроумни препратки към Коко Шанел и нейния инструментариум за създаване шедьоври.

Черният лакиран циферблат е украсен с модел за ушиване на сако от туид, допълнен с диамантени копчета, а безелът му е с верижка от 18-каратово злато – точен баланс между палавост и шик.

Reflection de Cartier

Миналата година пускането на нов часовник с гривна Baignoire от Cartier предизвика значителен интерес от страна на купувачите, а масивният златен Reflection de Cartier сега вероятно ще привлече подобен списък с чакащи.

Финият циферблат в единия край се отразява в огледалото отсреща. Предлага се и в розово злато, бяло злато с диамантен прах и в две сериозни специални итерации High Jewelry с ивици от цветни ткамъни.

Van Cleef & Arpels Lady Jour Nuit

33-милиметровият Lady Jour Nuit е колкото технически впечатляващ, толкова и естетически очарователен.

24-часовият въртящ се диск означава, че сцената на авантюриновия циферблат се променя, когато слънцето от жълто злато отстъпва място на луната и звездите, украсени с диаманти.

Омагьосващ момент на отчитане на времето, който никога няма да получите, ако погледнете телефона си.

Tag Heuer Carrera Date 36 мм

Моделът Carrera на Tag Heuer често се свързва с традиционно мъжки дизайн, но дамските версии излъчват елегантна семплост, крайъгълен камък на естетиката на Quiet Luxury.

С размери 36 мм, същите като на оригинала от 1963 г., трите нови модела се предлагат от стомана или стомана и розово злато, с циферблати от перла или матирана мед; идеалното съчетание с бижута от смесен метал.

Piaget

Piaget празнува своята 150-годишнина, като преосмисля часовниците с бижута от своя архив. Три нови модела Swinging Sautoir напомнят за ленивия блясък на класата на джетсетите от 60-те и 70-те години на миналия век.

Закръгленият трапецовиден циферблат е поставен в ръчно усукана верижка от 18-каратово злато, небрежно завързана на гръдната кост.

Преметнете го през кафтан, за да следите дали е твърде рано за мартини по време на следващата ви лятна почивка.

Chopard Happy Sport

Бебешкото синьо изглежда е нюансът на дамските часовници тази година, а новият Happy Sport на Chopard е перфектен пример за това.

Каишката, индексите и стрелките са съчетани с три аквамарина около циферблата, преследвани от два диаманта - трик, който дори 31 години след дебюта на концепцията не спира да предизвиква усмивка.

Chopard

Patek Philippe Twenty-4

Изминаха 25 години, откакто Patek Philippe пусна първия специализиран дамски часовник Twenty-4, а последната му итерация продължава да излъчва полирана мощ.

Patek

Гривната от розово злато в стил "маншет" сама по себе си е забележително бижу, а патладжаненият циферблат със слънчеви отблясъци ще накара дори непонасящите лилаво да се замислят не е ли време да прегърнат кралския цвят.

Vacheron Constantin Grand Lady Kalla

Vacheron Constantin разгръща своите исторически мускули на високите бижута с Grand Lady Kalla, вдъхновен от Kallista от 1979 г., който по онова време е най-скъпият часовник в света.

Циферблат с диаманти е скрит в ослепителна гривна от по-големи скъпоценни камъни; по гениален начин тя може да бъде свалена от часовника и включена в перли и оникс в стил Flapper за чист блясък в стил Деко.

IWC Portugieser Automatic 40

Много къщи твърдят, че творбите им са неутрални по отношение на пола, но само понякога това е вярно. Portugieser Automatic 40 на IWC е един от тези случаи.

Продължавайки синята тема, той се отказва от блясъка и се превръща в уверено елегантна комбинация от бяло злато и лъскав лак, в нов изтънен силует.

Доказателство, че когато става въпрос за ухажване на фини китки, по-малкото е почти винаги повече.