Докато мениджърът на "Манчестър Сити" Пеп Гуардиола наблюдаваше мача на своя отбор с "Реал Мадрид" в първия мач от четвъртфиналите на Шампионската лига, часовникът му се появи на първите страници на вестниците по целия свят.

Според TNT Sports, Гуардиола е носил на ръката си екстравагантен часовник Richard Mille на стойност 1 млн. паунда (1,26 млн. долара) на мадридския "Естадио Сантяго Бернабеу".

Лимитираният аксесоар e един от едва 50 произведени и е най-лекият механичен часовник, създаван някога, според дизайнера, с тегло само 18,83 грама, включително каишката.

Това се равнява на около четири листа хартия с формат А4, уточнява CNN.

Първоначално часовникът е бил проектиран за 22-кратния шампион по тенис от Големия шлем Рафаел Надал, за да го носи по време на игра на корта. Затова всеки елемент е прецизно проектиран, за да сведе до минимум теглото му.

Задната част на часовника е изработена от карбон, което я прави устойчива на удари и надраскване, както и изключително лека, а титаниевата основна плоча е прикрепена към корпуса с четири стоманени въжета, всяко от които е с диаметър само 0,35 мм.

Пеп Гуардиола често печели похвали за стила си, а любовта му към модата датира още от началото на футболната му кариера. През 1993 г., докато играе за тима на "Барселона", той се изявява и като модел, дефилирайки на ревю на испанския дизайнер Антонио Миро, припомня CNN.