Елън Дедженерис се завръща под светлините на прожекторите две години след прекратяването на токшоуто ѝ.

Сега тя отваря нова глава в професионалната си история с "Ellen's Last Stand"... Up Tour, комедийно шоу, което скоро ще се появи и по Netflix, съобщава BBC.

66-годишната звезда откри първия епизод в Холивуд с думите: "Не ме интересуваше какво мислят другите за мен. Осъзнах, че това е върха на популярността ми".

Водещата преживя труден период, след като служителите в шоуто ѝ отправиха към изпълнителните продуценти обвинения, че то е било "токсично работно място".

Трима продуценти бяха уволнени на фона на обвинения в неуместно поведение и сексуален тормоз, а след това самата Дедженерис се извини в ефир. Въпреки това, през май 2021 г. тя обяви, че шоуто ѝ приключва от следващата година, след 19 сезона.

Сега телевизионната легенда разказа пред публиката в Лос Анджелис, че се занимава с градинарство и колекционира пилета като домашни любимци – добавяйки, че като бивша водеща на токшоу оценява натиска, че всеки ден трябва да снася по едно яйце.

"Какво друго да ви кажа? О, да, изритаха ме от шоубизнеса. Там няма зли хора."

"Въпреки че Елън гледа назад към токшоуто си с чувство за хумор, не може да се отрече, че безцеремонното ѝ напускане е оставило дълбоки рани", заяви Естер Канг от People, присъствала на въпросната изява.

"Разсъждавайки как се е превърнала в "най-мразения човек в Америка" на фона на вихрещите се заглавия, ДеДженерис заяви, че това изпитание е превърнало телевизионната ѝ персона в черупка от предишната ѝ слава.", допълва тя.

А самата Елън признава: "Омразата продължи дълго и се опитвах да не гледам новините."

"Отбелязвайки как всеки ден завършваше токшоуто си с думите: "Бъдете добри един към друг", Дедженерис се пошегува, че това се е превърнало в "проблем", защото хората са започнали да я смятат за "едноизмерен персонаж."

В новото шоу тя споменява и за свалянето на ситкома ѝ от 90-те години, след като разкрива обратната си сексуална ориентация.

"За тези, които си водят записки, това е вторият път, в който ме изхвърлят от шоубизнеса... Накрая ще ме изхвърлят за трети път, защото съм злобна, стара и обратна", казва Елън в типичния си стил.

След толкова дълго присъствие на екрана и в публичното пространство, това, което преживява след прекратяването на предаването, е нанесло жесток удар върху егото и самочувствието ѝ, признава още тя.

"В този бизнес има такива крайности. Хората или те обичат и те боготворят, или те мразят, а вторите някак си са по-гласовити", допълва тя.

Стендъп шоуто завършва със сесия въпроси и отговори, като един от зрителите споделя, че се е вдъхновил от способността на Дедженерис да се възстанови след труден период.

"Трудно е да танцуваш, докато плачеш. Е, аз вече танцувам", отговаря Елън.