В покрайнините на град Сукре в Боливия се намира голям циментов завод. Когато кариерата му е в процес на разширяване, работниците откриват огромна вертикална стена от скали с хиляди отпечатъци от динозаври.

Мястото се нарича Cal Orcko (или Cal Orko). Това е най-голямата концентрация на динозавърски следи в света.

Варовиковата плоча е огромна - 1.2 км широка и 80 метра висока, като по нея има повече от 5000 стъпки с 462 отделни пътеки, направени през втората половина на периода Креда от Мезозойската ера.

Възможно е това да е брегът на праисторическо езеро, което е привличало голям брой тревопасни и месоядни динозаври. Лапите им са потъвали в меката бреговата линия в топло и влажно време и са оставяли отпечатъци, които са се втвърдени в период на засушаване.

Динозавърските следи са открити през 1985 г., но огромното им значение е осъзнато едва между 1994 и 1998 г., когато екип на швейцарски палеонтолог изследва стената. Според Кристиан Майер, водачът на експедицията, откритието е с огромен принос към човечеството и към науката, разкривайки данни за неизвестните досега динозаври.

Изучаването на стъпките дава много информация за социалното поведение на динозаврите. Най-фрапираща обаче е 347 м дълга линия на отпечатъци, принадлежащи на бебето Tyrannosaurus Rex, кръстено Джони Уокър от изследователите.

За запазването на мястото през 2006 г. е открит Cretaceous Park, който разполага с платформа за наблюдение на 150 метра от скалата.