Китайският производител на смартфони Huawei представи два нови модела по време на изложението в Берлин. Единият е дългоочакваният 6-инчов фаблет Ascend Mate7, който цели да е директен конкурент на популярния Galaxy Note 4.

Фаблетът е с осемядрен процесор. Той е съставен от четири процесора А7 с честота 1.3 GHz и четири А8 с честота 1.8 GHz. Така ежедневните функции, извършвани в 80% от времето при ползване на смартфоните, ще се осъществяват от по-слабите процесори, което ще доведе до 50% спестяване на батерията.

Основното в модела е неговият дизайн. Над 95% от корпуса на смартфона е метален, като той тежи едва 185 гр.

Фаблетът разполага с 13 мегапикселова камера и HD-дисплей, използващ технология, която пести батерия. Предната камера е 5-мегапикселова.

Версията с 16 GB вътрешна памет и 2 GB оперативна памет ще се продава за 499 евро, докато моделът с 32 GB памет и 3 GB оперативна памет ще се продава за 599 евро.

И двете версии на модела ще са на пазара през третото тримесечие на годината.

Заедно с фаблета си от най-висок клас, китайският производител представи и нов бюджетен фаблет. Той носи името Huawei Ascend G7 и е с 5.5-инчов дисплей с резолюция 1280 х 720 пиксела и 267 пиксела на инч.

Моделът разполага с четириядрен процесор Cortex-A53 с честота 1.2GHz, 2GB оперативна памет и операционна система Android 4.4.

Той е с 13-мегапикселова задна камера и 5-мегапикселова предна камера. Дебелината му е едва 7.6 мм., като тежи едва 165 гр.

Моделът е с LTE-възможности и двойна антена за подсигуряване на по-добър обхват. Цената на смартфона ще е едва 299 евро. И ще започне да се предлага в Германия, Италия, Испания, Дания, Унгария, Холандия, Турция, Полша, Норвегия, ЮАР и Мексико преди да излезе на останалите пазари.