Защо да плащаш наем, след като можеш да се къпеш, да се храниш, да тренираш, да переш дрехите си и да спиш в офиса си?

Привилегиите, с които се ползват служителите на Google, са толкова много, че някои служители споделят, че са живеели със седмици в кампуса на компанията, за да не плащат наем, според дискусия в Quora.

"Технически погледнато, нямаш право да живееш в офиса, но имаше хора, които заобикаляха това правило, като живееха в колите си на паркинга на компанията или на съседен паркинг," пише служител на Google.

"Един тип живя в кампуса 2-3 години. Къпеше се във фитнеса. Переше дрехите си в кампуса. Хранеше се там. След тези 2-3 години бе спестил достатъчно пари, за да си купи къща."

Бившият дизайнер в Google Брендън Оксдайн твърди, че е живял в кампуса на Google в продължение на 3 месеца през 2013 г.

"Бях в уникално положение, когато работех за Google, където имах на разположение душове и храна, което бе много удобно за мен," пише той в Quora. "Живеех в едно Volvo комби. Бях си сложил матрак от IKEA. Прозорците на колата бяха 90% затъмнени, а си бях сложил и черни завески. Спях там почти всяка нощ."

Бен Диско, програмист в Google, споделя, че е живял там в продължение на 13 месеца.

"Имах да плащам вноска по къщата и издръжка на бившата ми съпруга," споделя Диско. "Не ми оставаха пари за наем. Купих си микробус GMC Vandura от 1990 г. за 1800 долара и това бе целият ми наем за тези 13 месеца."

Той, подобно на Оксдайн, също си купува матрак от IKEA и използва завеси, за да блокира светлината.

Къде е охраната на Google в цялата тази ситуация? Дицко твърди, че веднъж по време на престоя му в Googleplex се появил човек от охраната, но след като научил, че е служител, повече не се върнал.

Не е ясно какво са правили служители на Google, като Диско, когато им се е налагало да ходят до тоалетна през нощта.