Студентите, които завършват един от най-престижните университети в света – Stanford, нямат проблем с намирането на работа.

Те често са атакувани от работодатели още със завършването си. Определено може да се каже, обаче, че късметлиите, стигнали до получаването на дипломата си имат самочувствие и се ценят високо.

Не са редки случаите, когато те отказват оферти за годишно възнаграждение от 150 000 долара от фирми с богата история.

Технологичните компании и стартъпите са едни от най-предпочитаните места за започване на кариера от завършилите Станфорд, като годишните им заплати нерядко достигат до 500 000 долара.

Основната част от завършилите прeстижния университет заявяват, че възнаграждението не е основен за тях мотив, за да приемат предложение за работа. Проучване на Hired.com сочи, че 80% от търсещите си работа не приемат офертата с най-високо заплащане.

Кое е по-важно от парите за тези, които завършват Станфорд?

На първо място е желанието им за значимост и въздействие. Ти искат да променят света със своя принос.

Искат да работят за по-добър свят и да имат мисия. Според някои студенти желанието на големите компании да повишават печалбите си, често е самоцел. Много по-важно е компаниите да имат за цел да направят света по-добро място за живот.

Желание за усъвършенстване и реализация. Основна цел на завършващите студенти е да натрупат нови знания и умения и да се реализират в компании, където ще оценят приноса им и ще им дадат възможност за кариерно израстване.

Искат да работят с интересни хора. Почти всички изразяват желание да работят на интересно място с интересни хора.

Искат свобода, както и възможност за инциативност. Студентите ценят свободата си и не искат да работят на места, където тя ще им се отнеме. Повечето искат да имат възможност да реализират идеите си и да работят по интересни проекти.