Голямото партньорство на IBM с Apple ще предостави на служителите на IBM удобство, от което досега те не са могли да се възползват. За първи път IBM предлага да закупи на служителите си Mac като основен компютър за работа, пише 9to5 Mac.

В това има голяма доза ирония предвид факта, че IBM е считана за създателя на персоналния компютър (въпреки че IBM се раздели с компютърния си бизнес, като продаде Lenovo през 2004 г).

Компютрите Mac не са били забранени в IBM и досега, но е съвсем различно, когато компанията казва на служителите си, че могат спокойно да изберат MacBook Pro, MacBook Air или персонален компютър Mac, когато трябва да получат нов компютър за работа, или пък тези комютри да се предлагат като опция на новите служители.

Вижте още: Най-добре платените жени в технологичните компании

Според вътрешен документ на IBM, в компанията в момента има около 15 000 компютри Mac, основно по програмата, която позволява на служителите да носят собствени компютри на работа. Това обаче е нищо на фона на общия брой на служителите, който възлиза на 380 000.

От IBM планират да закупят около 50 000 компютри MacBook до края на годината, според същия документ, което ще превърне IBM в един от най-големите корпоративни клиенти на Mac.

Служителите на IBM изглежда са доволни от това развитие, като някои от тях вече споделиха задоволството си в Twitter.