Струващите милиони домове на футболистите от английската Висша лига и техните половинки са обект на завист от страна на повечето хора, но изглежда никой няма желание да ги купи.

Така нареченият Златен триъгълник в Чешир е дом на няколко от луксозните имоти, закупени от футболисти от клубове от английската Висша лига, намиращи се на север като Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Ливърпул.

Футболистите обаче, сред които личат имена като Кристиано Роналдо, Емил Хески и Уес Браун, изпитват затруднения с продажбата им, когато преминават в друг отбор.

Районът около Уилмслоу, Нътсфорд, Престбъри и Олдърли Едж разполага с пет от 10-те най-скъпи улици в северозапада, пише Daily Mail.

Вижте още: Как харчат милионите си 10-те най-доминиращи спортисти днес?

Ексклузивността е част от това, което привлича печелещите и хaрчещите много футболни звезди, но тя може да е и пречка, когато се опитват да продадат именията си.

В резултат на това собствениците са принудени да намаляват цената в опитите си да се отърват от имотите. Една от двойките с подобен проблем са бившият защитник на Манчестър Юнайтед Уес Браун и неговата съпруга Лиан Уасел.

Те обявиха за продажба имението си в Престбъри, чиито съсед е Уейн Рууни, през юли 2010 г., когато Браун отиде да играе за Съндърланд.

Къщата първоначално се продаваше за 4.5 млн. паунда (6.2 млн. евро), но те трябваше да свалят цената с 1.5 млн. паунда (2 млн. евро), в опит да я продадат.

Според местен имотен брокер с огромните си заплати футболистите могат да си позволят най-доброто на пазара.

‘Когато решат да продават, обаче, те могат да го направят само на други футболисти или на заможни бизнесмени ,’ добавя брокерът. ‘Играчите, които са си купили имоти, сега не могат да ги продадат.’

Бившият нападател на Ливърпул Емил Хески и неговата съпруга Шантел обявяват за продажба къщата си с шест спални през септември 2014 г., но цената й от 2.6 млн. долара изглежда отблъсква хората.

Бившият футболист на Манчестър Сити и Блекбърн Роувърс Ашли Уорд и неговата съпруга Доун обявяват имението си за продажба през октомври 2013 г. с цена от 13.5 млн. паунда (18.6 млн. евро).

Къщата с 11 спални има и 12 акра земя, соларно студио, козметичен салон, киносалон, игрална зала, басейн, джакузи, сауна и фитнес.

Бившият играч на Манчестър Юнайтед Микаел Силвесър и неговата съпруга Северин също не могат да продадат къщата си с шест спални за 4.2 млн. паунда (5.8 млн. евро) от август 2008 г.

Бившият централен защитиник на Манчестър Юнайтед Неманя Видич и съпригата му Ана се опитват да продадат къщата си, която е с цена от 2.5 млн. паунда от юли 2014 г., когато Видич отиде да играе в Интер Милано.

Вижте още: Прекрасният живот на Кристиано Роналдо

Дори и гаражът й за три коли не е достатъчен, за да бъдат изкушени купувачите.

Бившият играч на Ливърпул Стив Макманаман и неговата съпруга Виктория не могат да се изнесат от имението си с осем спални, което е на пазара от юни 2014 г.

Много от настоящите футболисти от Висшата лига в момента ползват под наем жилища, вместо да купуват собствени, за да нямат подобни проблеми.

Португалската суперзвезда Роналдо все още не може да продаде имението си с пет спални, басейн, джакузи и фитнес.

Той обяви къщата за продажба през юли 2009 г. за 3.8 млн. паунда (5.2 млн. евро), когато напусна Манчестър Юнайтед в посока Реал Мадрид.

За момента той се е отказал да се опитва да я продава и я отдава под наем на футболиста на Манчестър Юнайтед Люк Шоу за 7 000 паунда (9600 евро) на месец.