Четирима високопоставени ръководители в Twitter напускат компанията, съобщи в профила си главният изпълнителен директор на микроблога Джак Дорси. Това е най-голямата промяна, откакто Дорси се завърна начело на компанията.

Отговарящите за медийната и продуктова политика Кейти Джейкъбс Стантън и Кевин Уейл, респективно, ръководителят на инженерното звено Алекс Ротер и ръководителят на HR отдела Браян Скипър напускат компанията, обяви Дорси.

Цената на акциите на Twitter е паднала с близо 50%, откакто Дорси се завърна през миналата година и в момента е под нивото си от IPO-то на фона на опасенията, че компанията не успява да увеличи потребителите си, въпреки по-бързите темпове на представяне на нови продукти под негово ръководство.

В неделя вечер Джейсън Тоф, който оглавява подразделението на Twitter за видео стрийминг - Vine, също обяви, че напуска, за да се присъедини към Google. Неговото име не бе посочено в съобщението на Дорси.

Днес Twitter може да обяви и други ръководни промени, в това число намирането на нов маркетингов директор, според източници, близки до компанията. Twitter скоро ще съобщи и имената на двама нови членове на борда на директорите, според същия източник.

Дорси, който едновременно ръководи и компанията за финансови услуги Square, все още не е обявил подробен план за това какви промени би искал да настъпят в Twitter. Очаква се той да има среща с ръководството по-късно през седмицата.