Най-сексапилният учител в света преподава математика. Пиетро Босели стана световноизвестен, след като учениците му го записват за участие в конкурс за красота без негово знание.

28-годишният математик е новото лице на спортната линия EA7 на Giorgio Armani, съобщиха световните медии.

Пиетро, който има докторска степен по машинно инженерство от University College London, казва, че той винаги е мечтал да бъде модел, но избира да следва академичния път.

Учителят обаче сериозно се притеснява как ще гледат на него колегите му, затова доскоро крие работата си за модни брандове като Abercrombie and Fitch.

Благословен както с интелект, така и с външен вид, той признава, че тренира два пъти на ден и следва "строга диета", за да остане във форма.

Математикът вече има почти 900 000 последователи в Instagram и е сравняван с Дейвид Бекъм заради добрата си визия.

Израснал в Италия, младият Пиетро е работил за Armani Junior. Самият Джорджо Армани го открива на шестгодишна възраст и му казва, че трябва да бъде модел. След това обаче Пиетро решава да се посвети на книгите.

Неговите ученици в UCL, където той преподава, правят тайни снимки на учителя си, за да го запишат за конкурса за сексапилни мъже.

Вижте още: Най-сексапилният лекар се среща с най-красивата жена в света

Академичните постижения на Пиетро са също толкова впечатляващи, както и неговите разголени снимки. Той се мести от родния си град в Италия в Лондон, където продължава образованието си.

Днес той е доктор по машиностроене и се надява, че парите, които ще спечели като модел, ще му помогнат да създаде своя собствена инженерна компания в Лондон.