Кло Бриджуотър, която живее в Хийрфорд, Англия, е малко по-амбициозна от повечето седемгодишни деца.

Пленена от таблета си Kindle Fire и от роботите, както и от идеята да работи на място с барбарони, електрически карт и пързалки, Кло решила да кандидатства за работа в Google. Момиченцето било силно изненадано, когато получило отговор от генералния директор на компанията Сундар Пичай, в което го окуражава да преследва мечтите си.

„Очаквам с нетърпение молбата ти за работа, когато завършиш училище!“, написал той. Бащата на Кло Анди Бриджуотър публикува писмото в LinkedIn по-рано тази седмица и то бързо набра популярност сред потребителите на социалната мрежа.

В публикацията си Анди казва, че писмото било силно необходимо за повишаване на увереността на Кло, която била блъсната от кола преди няколко години. Бащата на момиченцето разказва пред Business Insider, че то било пленено от Google наскоро, след като го попитало какво би било идеалното му работно място.

В момента Анди работи в отдел „Продажби“ на производител на части за охладителна система. „Отговорих, че Google би било прекрасно място за работа“, разказва Бриджуотър. Когато Кло решила, че също иска да работи там, баща й я окуражил да кандидатства.

Цялото внимание след отговора на Пичай удвоило желанието на Кло да работи за Google. Анди казва, че сега дъщеря му иска да намери начин да стигне до базираната в Силициевата долина компания, като се появи по телевизията и говори пред медиите.

Той обаче се противопоставил, тъй като иска дъщеря му да се съсредоточи върху училището и да развива уменията си. Анди обаче си е поставил за цел да подобри собствените си технически умения, за да навакса изоставането си от Кло.