Sofia Ring Mall достигна над 50% ниво на заетост на отдаваемите площи 6 месеца преди откриването си, съобщиха от компанията мениджър на мола.

Основен наемател в него ще бъде - „Нотос“, най-голямата верига универсални магазини в Гърция. В търговския комплекс, разположен на площ от 100 000 кв. м, ще има над 200 магазина.

Молът ще акцентира повече на забавленията и отдиха, отколкото на ритейл частта на бизнеса, на който другите молове в столицата наблягаха досега. Sofia Ring Mall ще има големи отворени пространства, гигантски тераси към полите на Витоша и парк с изкуствени езера.

В него ще се помещават и огромна зала с игри, кино зали от ново поколение и много други забавления.



Международната компания TriGranit Management Corporation ще бъде мениджмънт компанията на проекта. Портфолиото й съдържа търговски, културни, образователни и офис сгради с над 60 млн. посетители всяка година. Наемателите, които са клиенти на TriGranit Management, са над 1500.

Инвеститорите в проекта са Fourlis Group, която търгува с дълготрайни продукти, и Danaos Group, които се занимават с корабни превози, информационни технологии, строителство, банки и финансови услуги и е листната на нюйорксата фондова борса. Общата инвестиция е на стойност над 170 млн. евро.