Супер Боровец Пропърти Фонд АДСИЦ-Варна свиква извънредно Общо събрание на акционерите на 8 април 2007 г., на което ще се гласува за закупуването на имоти и почивна станция на обща стойност 8.5 млн. лв., съобщава БФБ - София.

Два от неурегулираните поземлени имоти (ниви) се намират в землището на село Слатина, район Младост, гр. София, местността Крайното, с обща площ 8.18 дка. Стойността на сделката е 4 млн. лв.

Почивната станция, както и урегулираният поземлен имот, намиращи се в гр. Балчик, са на стойност от 3,5 млн. лв. Останалите поземлени имоти са урегулирани и се намират в село Люляково, общ. Ген. Тошево, обл. Добрич, с обща площ 36 хил. кв. м, като стойност на сделката е 1 млн. лв.

Според съобщение на БФБ, от началото на годината Супер Боровец Пропърти Фонд е продало свой поземлен имот в Самоков с площ от 56,1 хил. кв. м, заедно с построените върху него сгради, за 5,049 млн. евро. Същият имот бе закупен в средата на 2006 г. за 550 хил. лв.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 23 април 2007 г. от 10.30 ч. на същото място и при същия дневен ред.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 21 март 2007 г.

Последната сделка с книжата на дружеството е на 23 януари на цена от 15 лв. за акция.