Fujitsu пуска на пазара три „2-в-1“ таблета за бизнес потребители.

Новият Fujitsu Tablet LIFEBOOK P727 – първото 2-в-1 устройство, което може да се сгъва на 360 градуса, осигурява ново ниво на гъвкавост за мобилния бизнес.

Устройството решава дилемата „таблет или компютър“ като комбинира най-доброто от двата свята и създава пълноценно потребителско преживяване, навсякъде и по всяко време в дигиталната работна среда.

LIFEBOOK P727 е леко и тънко 2-в-1 с 12.5-инчов екран. То се превръща от лаптоп в мощен таблет, когато клавиатурата не е необходима, и слага край на дебата – дали да носим традиционен лаптоп, таблет или и двете, когато сме на път.

Устройството може да се използва в четири работни режима – класически лаптоп, десктоп, таблет и така наречената палатка, предоставяйки на потребителите свободата да избират според личните си предпочитания.

Моделът поддържа множество методи за въвеждане на данни, включително чрез сензорния екран, цифрова писалка и клавиатурата. 360-градусовият шарнир позволява клавиатурата да бъде сгъната по такъв начин, че да бъде изцяло скрита от екрана на устройството.

Опцията за 4G/LTE връзка и батерията, осигуряваща до 10 часа автономност, превръщат LIFEBOOK P727 в наистина мобилно устройство за работа навсякъде.

Освен това Fujitsu пуска на пазара и модела FUJITSU Tablet LIFEBOOK T937, който е най-новото попълнение в дългата серия от преобразуващи се таблети, при които екранът може да се върти на 360 градуса около вертикалната ос.

С тегло от едва 1.3 кг и гъвкав дизайн, устройството позволява на потребителите да превключат от 13.3-инчов ултра мобилен лаптоп в режим таблет и по този начин дава възможност за работа както в офиса, така и на път.

Третият модел – новият 12.5-инчов FUJITSU Tablet STYLISTIC R727, е втората генерация на популярното 2-в-1 устройство STYLISTIC R, което се отличава с магнитно отделяща се клавиатура.

Този мощен хибрид, който комбинира в себе си продуктивността на лаптоп и удобството на таблет, осигурява ново ниво на производителност, което го прави идеален избор за натоварените ръководители, когато са в движение.

Със своите нови хибридни предложения Fujitsu предлага на бизнес потребителите повече гъвкавост и подвижност и отговаря на нарасналите бизнес нужди в дигиталната работна среда, грижейки се за служителите, които работят в движение или в екип и използват устройствата си по различни начини.

Според проведено наскоро проучване на IDC таблетите ще играят ключова роля в дигиталната трансформация. Хибридите и 2-в-1 устройствата посрещат новите нужди от продуктивност и отварят нови сценарии за употреба от страна на потребителите. Проучването установи, че таблетите са част от мобилните стратегии на 60% от анкетираните компании.

Повече от две трети от респондентите са заявили, че проучват възможността или планират да закупят таблет в краткосрочен план. Сектори като образование, хотелиерство, транспорт и изпълнителна власт слагат таблетите в тройката на най-важните си приоритети.

Марта Фиорентини – мениджър проучвания в IDC, коментира: „Таблетите са в подем в предприятията. В скорошно проучване на IDC ръководителите на IT отделите (на интервюираните компании) споделиха, че през 2017 г. инвестициите в таблети ще бъдат с по-висок приоритет, дори и от облачните компютърни услуги.

По отношение на приоритетните разходи, тези ръководители слагат таблетите единствено зад трите инфраструктурни елемента – съхранение на данните, сървъри и лаптопи. Таблетите са привлекателни за бизнесите, защото предоставят ефективност, като едновременно с това гарантират гъвкавост и продуктивност на служителите. Именно затова болшинството от ръководителите на IT отдели смятат инвестициите за 2-в-1 устройства за приоритетен разход.“

Рюдигер Ландто – ръководител Потребителски компютърни устройства във Fujitsu за регионите на Европа, Близкия Изток, Африка и Индия, коментира: „Цифровизацията поставя много нови изисквания на бизнесите и едно от тях е повече гъвкавост и мобилност за персонала, както и способността за ефективна имплементация на нови дигитални процеси.

Бизнесите от всякакъв размер трябва да осигурят на своите служители силно портативни и в същото време мощни устройства за работа, и таблетите са основен фокус на инвестиции в много организации. Но снабдяването на служителите с традиционни лаптопи и таблети представлява значителна тежест върху бюджета.

Със своята напреднали 2-в-1 функционалности, нашите нови таблети са достатъчно мощни и богати на възможности, за да служат като основни компютърни устройства, които биха могли да изместят бизнес лаптопите изцяло.“

И трите таблета включват най-ново поколение процесори Intel (моделите са базирани на седмата генерация на продуктовото семейство Intel® Core™ i7 vPro). Моделите вече са достъпни за поръчка в Европа, Близкия Изток, Африка и Индия.