В германските архиви бе открита квитанция за глоба за превишена скорост, издадена на Адолф Хитлер, съобщава Daily Mail. Тя е част от т. нар. „баварски архиви".

От нея става ясно, че на 19 септември 1931 г.- година и половина преди Хитлер да стане германски канцлер, в околностите на Инголщад офицер на полицията на име Пробст спира „оборудван с мотор за повишаване на скоростта Мерцедес" с регистрационен номер II A - 19357.

Автомобилът се движел към Мюнхен, а засечената скорост била 55.3 км/ч - два пъти по-висока от разрешената (по това време скоростта се засичала със секундомер). За такова нарушение било предвидени „незабавно отстраняване на водача".

В справката по случая Пробст съобщава още, че колата била на Адолф Хитлер, живущ в Мюнхен на Принцрегентщрасе 16.

Спреният от полицията Хитлер заявил, че не е карал той, а шофьорът му Юлиус Шрек, и че лично го инструктирал да кара колкото се може по-бързо без да уточни защо.

Според една от версиите фюрерът наистина е имал причина да бърза-някъде в този период се самоубива неговата племенница Хели Раубал, обект на „неговата безумна любов", с която живеели заедно.