Германското издание Frankfurter Rumdschau представи класация на най-опасните пътища в Европа. Тези пътища са истинско предизвикателство: разположени високо в планините, те непрекъснато изкушават водачите да отклонят поглед към разкриващата се панорама; но точно това шофьорите не могат да си позволят. Пропасти, тесни участъци и остри завои никнат на всеки километър:

Кол дьо Тюрини, Франция

На 1607 м надморска височина в най-високата си точка, този проход в Южна Франция, е най-сложният етап от трасето на рали Монте Карло със своите 34 остри завоя.

Stelvio Pass, Италия

Пътят в Източните Алпи е истинско предизвикателство със своите 48 остри завоя. Стелвио е най-високо разположеният асфалтов път в Италия и се простира на 50 км. Около него са поставени едни от най-здравите серпентини в света.

Gravelly Hill Interchange, Бирмингам, Великобритания

Това шосе на пет нива се издига над реки, канали и железопътна мрежа, а заради многобройните си ленти е наричано „спагети кръстовището“. Gravelly Hill Interchange си е спечелил славата на най-опасния път в Обединеното кралство.

Pasubio (Vicenza), Северна Италия

Този път се ползва основно от мотоциклетисти и съвсем малко коли. Той е тесен, хлъзгав, с много пропасти и тунели, което никак не притеснява многото туристи приключенци.

Trollstigen, Норвегия

Trollstigen, разположен между градовете Онсвалдсенес и Валдал, бе избран от изданието за най-опасния път в Европа. В превод името му означава „стълбата на троловете“. Пътят е с ширина 3.3 км и включва 11 остри завоя, а наколонът му е от 12 градуса.