Бившият авиационен инженер Ян Лахнер, решил да пробва 33 професии в 33 европейски страни за 33 седмици, пристигна във Великобритания.

Родината на Шекспир е 31-ият етап от неговото необичайно приключение, започнало през ноември 2011 г. За да изпълни своята програма, чудакът ще трябва да бъде нает на работа още в Италия и Португалия.

На Острова той ще работи като чистач на аквариума на акулите в Грейт Ярмут в графство Норфолк, съобщава bTV. 25-годишният приключенец започна тура си от Малта, където бе нает като рибар. След това той работи като туристически агент в Кипър, като бижутер в Литва, като учител по фламенко в Испания, като барман в Ирландия, като брокер на недвижими имоти в Люксембург, като горски рейнджър във Финландия, като вътрешен дизайнер в Швеция, като проверяващ вятърни турбини в Дания, като цветарски работник в Холандия, като фотограф в Исландия, като радиоводещ в Белгия, като механик в Норвегия, като готвач в Монако, като фермер в Румъния, като археолог в Гърция и други.

В България Лахнер се изяви една седмица като специалист по човешки ресурси в София.

Вижте още: Британски работник мени работата си всяка седмица

Ян Лахнер е наполовина французин и наполовина германец. Досега той е похарчил над 10 хиляди евро за осъществяването на проекта си Еuro-Jobs. На някои места е получавал заплата, на други е работил за жълти стотинки, на трети не е взимал нищо.

Лахнер не искал да умре с мисълта, че през целия си живот е упражнявал само една професия. Поради тази причина решил да открие "трудовото разнообразие" за себе си и за другите. По природа той бил много любопитна личност. Решил със собствен пример да докаже, че човек може да върши много неща в живота, стига да има желание, независимо от националната си принадлежност.

"Имаше професии, които и през ум не ми е минавало, че мога да упражнявам. С почуда открих, че мога да ги върша порядъчно", споделя Лахнер.