Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Закърбърг вчера за първи път проведе публична дискусия, на която отговаряше на всевъзможни въпроси.

Той отговори на много различни неща, но един от въпроси, който предизвика най-много интерес, бе: “Защо носиш една и съща тениска всеки ден?”

За тези, които все още не са забелязали, Закърбърг е облечен с тениска в един и същ цвят при повечето си публични появявания. И докато мнозина очакваха някакъв шеговит отговор, Закърбърг даде доста сериозен.

“Наистина искам да изчистя живота си, така че да ми се налага да вземам колкото се може по-малко решения за всичко останало, освен за това как да служа най-добре на тази общност,” каза Закърбърг, след като поясни, че има “много тениски в един и същи цвят.”

Според него дори и не дотам важните решения, като това какво да облича или какво да закусва, могат да бъдат изморяващи и да отнемат от енергията му, а той не иска да губи никакво време за тях.

“Наистина съм късметлия да се будя всеки ден и да помагам в обслужването на над 1 млрд. души. Усещам, че не си върша работата, ако изразходвам част от енергията си за неща, които са глупави или незначителни в моя живот,” каза Закърбърг.

Той също така посочи, че редица други влиятелни хора, като основателя на Apple Стив Джобс или президента Барак Обама, споделят същата теория по отношение на избора на облеклото си.

Джобс също така споделя в биографията си, че дори е искал служителите на Apple да носят същите дрехи.