Това е яхта, която струва 6.2 млн. долара. Или по-скоро струваше. Снимки от последните дни показват как луксозната лодка потъва край идиличния гръцки остров Миконос.

Четирима чужденци са се намирали на борда на яхтата, когато тя се натъкнала на риф рано сутринта.

При корабокрушението на Aloha никой не е пострадал, като пътниците дори не са били ранени, според сведения на Mykonos Daily.

Според Superyacht News, корабът се е ударил в риф между туристическите курорти Platis Gialos и Psarrou.

Според Yacht Harbour обаче, инцидентът се дължи на проблеми с електричеството, които са възпрепятствали безопасното функциониране на плавателния съд.

Вижте още: Как изглежда отвътре яхта за 300 млн. долара (видео)

Нов модел от тази яхта в момента се продава на пазара за 11.2 милиона долара, а моделът на пет години е с приблизителна пазарна стойност от почти 6.2 милиона долара.

Според Yacht Charter Fleet, Aloha е доставена на своя неизвестен собственик през 2009 г., след като е построена в корабостроителница в Италия. Тя разполага с пет пътнически кабини с достатъчно място за 10 гости.

Пристанищните служители са започнали разследване на инцидента.

Миконос е любима дестинация на милиардери и знаменитости. На бреговете му наскоро са забелязани моделът на Victoria’s Secret Алесандра Амброзио, актрисата Линдзи Лоън, богатата наследница Тамара Екълстоун, както и певицата Никол Шерцингер.