Едва ли има човек, който да не обича да пътува, да вижда нови места, да среща нови хора. Вижте няколко предложения на Mentalfloss за професии, които дават възможност за много пътувания и честа смяна на дестинацията.

Някои изискват талант, други умения или обучение, но има и такива, на които всеки, който желае, може да се научи.

1. Пътуваща медицинска сестра

Медицинските сестри са необходими навсякъде. Има много програми за наемане на такъв персонал по света или за обмен на кадри.

2. Придружаващ персонал на частен самолет

С такава работа не само ще пътувате наблизо и далеч, но и в обстановка и условия, които малцина могат да си позволят. Предимството на пътуването с частен самолет е, че ще видите наистина поразително красиви места.

Вижте още: 11 професии, които съществуват само в определени държави

3. Работа за благотворителна организация

Има много големи организации, като Лекари без граници, които изпращат персонала си на едногодишни мисии. Отговорността за организирането на пътуванията са на програмните директори в тези организации.

Често мисиите им са посещавани от известни личности, които искат да се запознаят с работата на организацията. Една година до дестинации като Перу, Индия и Виетнам обикновено е част от работата на тези хора.

4. Детегледачка

Ако освен пътуването, обичате и децата, тази професия е за вас. Преди това обаче ще трябва да преминете през съответното обучение, да получите нужните сертификати, ако кандидатствате за работа в друга държава, както и да научите местния език, да имате добри препоръки и т.н.

5. Управител на хотел

Ако работите като управител на хотел в голяма международна верига, може да имате възможността не само да пътувате с цел обмен на опит, но и да се преместите да работите в хотел от веригата в друга държава.

6. Филмов публицист

Не само ще трябва да гледате много филми, но за филмите с по-големи бюджети филмовите публицисти пътуват за премиерите по целия свят. Може да не получите лукса да имате много време да разгледате всеки град, но пък ще видите от първа ръка градове от Англия до Австралия.

7. Служител на круизен кораб

Круизните кораби функционират като малки градове и имат многочислен персонал – от сервитьори до камериерки, водопроводчик и инженер. Бонус към работата в такъв „град“ е, че той спира на много пристанища и остава по няколко дни в някои от най-известните туристически градове.

Вижте още: 10 много, много странни професии

8. Преподавател по английски като втори език

Може да се явите на изпит и да получите сертификат, че можете да преподавате английски като втори език. Много от курсовете предлагат достъп до база данни със свободни работни места по целия свят – Франция, Германия, Чили, Аржентина, Тайланд и много други.

9. Служител в международна компания

Компания като Price WaterhouseCoopers, която има офиси в 157 държави, има и програма, която позволява на служителите й да работят в някой от международните й офиси. Работата позволява редовни платени пътувания до вкъщи и възможност да сменяте държавите на различни периоди от време.

10. Фотограф или журналист

Бъдете на правилното място, уловете светлината, направете добър кадър, обработете го и почти всеки има равен старт да продаде снимките си в днешно време. Изберете си място, което искате да посетите, направете снимки, които след това можете да продадете или да подредите в изложба и сте на път да направите кариера като фотограф, който печели пари от пътуванията си.

Подобна възможност дава и работата като журналист на свободна практика. С тази професия можете да обиколите света. Само трябва да успеете да намерите на коhf да продадете публикациите си. Или пък си потърсете работа в туристическо списание.