Да влезеш в класацията на сп. Forbes за най-богатите хора в света е трудно. Още по-трудно обаче е да се задържиш там.

Ето защо дори и милиардерите трябва да се откъсват от работата си. Затова те използват ваканционните си имоти. Е, някои от тях имат по 2-3 или може би 10.

Нека видим къде почиват едни от най-богатите хора на планетата:

Бил Гейтс

Най-богатият човек в света прекарва голяма част от времето си в своето имение, чиято оценка е над 120 млн. долара. Той притежава имоти, както в САЩ, така и в чужбина. Един от тях е Ранчо Пасеана, намиращо се на 20 минути път от Сан Диего.

Гейтс закупи имота от Джени Крейг през 2014 г. за сумата от 18 млн. долара.

Юри Милнър

Инвеститорът в компании като Facebook, Groupon и Zynga Юри Милнър придоби своето имение, което се простира на около 44 дка в Силиконовата долина за близо 100 млн. долара.

Марк Закърбърг

Основателят на Facebook плати около 100 млн. долара за два отделни парцела на хавайски остров.



Единият от тях е Kahuaina Plantation с площ 357 акра, а другият е Pila's Beach, който е с площ 393 акра и включва и плажна ивица. Според източник на Forbes Закърбърг планира да построи само едно жилище на цялата тази земя.

Майкъл Блумбърг

Бившият кмет на Ню Йорк и милиардер Майкъл Блумбърг плати 26.5 млн. долара за историческо имение в централен Лондон.



Жилището е на брега на река Темза, а до него се стига по частен път. Къщата е построена през 1715 година.

Ерик Шмид

През 2007 година Ерик Шмид от Alphabet купи тази къща от Елън Дедженеръс за 20 млн. долара. Тя се намира в Монтесито, Калифорния.



Главният апартамент заема цял етаж и има площ 120 кв. м. Домът разполага с огромни градини, фонтани и овощни дървета.

Роман Абрамович

Руският олигарх плати 90 млн. долара на Дейвид Рокфелер за близо 280 дка от остров Сен Бартелми, който е част от френските Кариби. Освен това той притежава и вила на Френската Ривиера, два имота в Аспен, както и имения в Манхатън, Лондон и Сардиния.

Кен Грифин

Милиардерът закупи през изминалата година два имота в една от най-луксозните сгради в Маями Faena House срещу 60 млн. долара. Докато почива обаче, те вече са обявени за продан срещу съвкупната сума от 73 млн. долара.

Лари Елисън

Много може да се каже за имотната империя на Елисън. Основателят на Oracle притежава ранчо с 16 спални и голф игрище, имение в Калифорния в японски стил, както и имот с 9 спални в Малибу, закупен за 36.9 млн. долара през 2012 г.

Майкъл Дел

Основателят на Dell закупи три отделни парцела на хавайски остров, за да създаде своето имение там. Той също така притежава и имение в Антигуа.

Джеф Безос

Основателят на Amazon е собственик на имение със 7 спални и 7 бани в Бевърли Хилс, за което плати 24.5 млн. долара през 2007 г.

Хауърд Шулц

Основателят на Starbucks закупи своето ваканционно имение през миналата година срещу 25 млн. долара. Хавайското имение разполага с 8 спални и се простира на площ от 7300 кв. м.

Доналд Тръмп

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп купува своето имение в Уестчестър преди около 20 години за сумата от 7.5 млн. долара. Именно това е мястото, което семейство Тръмп използва за почивки през лятото.