В момента можете да се натъкнете на много предложения за романтични почивки за Деня на Св. Валентин. Представете си следната картина: залези от бреговете на Дуеро и кехлибарените води на река Порто. Така изглеждат стотици пощенски картички, които приканват гледащите ги да ги преживеят наживо.

Ако сте почитатели на нещо по-малко фотогенично, с малко повече аромат, приканваме ви да се присъедините с нас в пътешествието ни до вила Нова де Гая. Там ще се насладите на няколко винарни, ще дегустирате, разбира се, местните сортове и ще вдишате аромата на бъчвите и дъба, от който са направени.

В светлините на свещите в един от ресторантите й, ще имате възможност да наблюдавате течението на реката и красиво окъпания в светлина Опорто.

Порто предоставя много възможности за забавление за влюбените двойки, включително теракотени фасади, малки и затънтени ъгълчета, впечатляващи панорами, романтични паркове и винарни, където могат да се насладят на добро вино. Със сигурност един уикенд няма да е достатъчен.

С настъпването на нощта можете да се поразходите по бреговете на местната река или пък да се впуснете в среднощно плаване с лодка. По бреговете ви очакват разнообразни приключения, дори и да не сте любители на залезите.

В романтичното бягство можете да изненадате партньора си, като отседнете в луксозния хотел Yeatman Porto, Relais & Château. Той се намира на южния бряг на Douro и предлага прекрасни гледки към Опорто. За гостите има подбрани вина и добри условия за спа.

Вижте още: 20 романтични и уединени места за двойки

Друга възможност е Sheraton Porto, намиращ се близо до Къщата на музиката. Това е съвременен хотел, целият облицован в стъкло. В центъра на Опорто пък ще намерите Casa do Conto, често определян като „приказната къща”.

Представлява буржоазно имение, дом на много произведения на изкуствата. Архитектурата и дизайнът му впечатляват гостите.

Ако нямате предпочитания и високи изисквания към условията и искате да се насладите на разходки из града без почивка, или пък акот търсите по-евтин подслон, препоръчваме ви нискотарифния хотел в центъра на града Порто. Той се намира на няколко крачки от Torre dos Clerics. Наскоро е реновиран.

Оттук можете да се впуснете в романтично пътешествие из историческия център на Порто. Очакват ви катедрали, църкви, мостове, паркове, улици...

Ако изберете Порто за тазгодишната си изненада за Дена на Св. Валентин, сме сигурни, че спомените ви оттам ще топлят сърцата ви години наред. Градът предоставя не само храна за очите и небцето, но и отговаря на търсенията на любителите на културните приключения, историческите забележителности и търсачите на романтика.