Полският дизайнер Шимон Ханкчар обича минималистичните неща. Толкова минималистични, че апартаментът му е само 13 квадратни метра.

Въпреки че за много хора може да звучи клаустрофобично, дизайнерът е направил всичко необходимо, за да превърне малкото пространство в напълно функционален дом.

Той дори изглежда светъл и просторен, като разполага дори с хамак.

Жилището предлага спалня, баня, кухненски бокс, всекидневна и килер за съхранение. Ханкчар признава обаче, че не се задържа много в дома си. Той по-скоро го използва като хотелска стая.

И казва: „Изключително малките апартаменти са чудесни за хора, обичащи минималистичния дизайн и които искат да се радват на живота на града."

Един от основните недостатъци на това жилище е липсата на приспособления за готвене, въпреки че има малка мивка, хладилник, кът за подготовка на храна и кафе машина.

Банята също поддържа минималистичния дух на апартамента, както и мокрото помещение. Но пък жилищната площ предлага екстри като гореспоменатия хамак и стойка за велосипеди.

Тайната на апартамента се крие в голямата му височина от 3 метра – това позволява жилищното пространство да бъде разположено на две нива.

Малкото жилище предлага и достатъчно място за съхранение, а е изключително светъл и благодарение на използваните бели повърхности и светло дърво.

Вижте още снимки от жилището:


Снимки: inhabitat.com