Смартфонът с марка Viro изглежда твърде добър, за да е истина. Той ще бъде представен на специално събитие на 1 октомври, като, според пуснатите рекламни съобщения, никога няма да има нужда да се зарежда.

Компанията е новосформирана и ще представи първия си смартфон, който най-вероятно ще използва възобновяеми енергийни източници, като слънчева енергия или движение.

Виж още: Lenovo представи два нови смартфона

Смартфонът, който няма да има нужда от кабели за зареждане, най-вероятно ще е капсулован и водоустойчив.

Според информация на компанията, смартфонът ще е с новия все още неизлязъл на пазара чип на Qualcomm - Snapdragon 810, 5.2 инчов дисплей, изключително издръжлив, изработен от Gorilla Glass 3, и с наситеност от 424 точки на инч.

От компанията обявиха, че са достигнали до 26% по-малко ползване на батерията благодарение на изключване на работата на чиповете и на други елементи на смартфона при статични изображения на екрана. Нови 40% спестяване на енергия се получават благодарение на това, че дисплеят не е с много висока резолюция, типична за смартфоните от висок клас.

Моделът най-вероятно ще е с последната версия на Android - Android L, благодарение на който ще спестява допълнително енергия, като ще е с 20.7-мегапикселова камера от Sony, както и 8-мегапикселова предна камера.

Смартфонът симулира 3D-звук, благодарение на специфичното разположение на двата странични говорителя и един разположен отгоре.