Балкански конкурс за валутна търговия организира инвестиционният посредник „Булброкърс". Използваната платформа е електронната MetaTrader 4, в която всеки състезател трябва да открие виртуална сметка с базова валута евро.

Победители са първите петима с най-висок баланс по сметката в края на състезателния период. Регистрация може да бъде направена до 19 юни, като състезанието започва на 31 май и приключва на 25 юни 2010 г.

Състезанието е с награден фонд 2000 евро. Първите пет класирали се ще спечелят награди между 600 и 200 евро, които ще бъдат преведени по нова или съществуваща реална сметка в „Булброкърс". Началната виртуална сметка в състезанието ще е заредена с 10 хиляди евро, като един лот е 100 000 единици от базовата валута. Минималният размер на транзакция е 0.01, а максималният е 10 лота. Маржинът е 1% (1:100), нивото на маржин кол 50%, а нивото на стоп е 20%. Регистрацията на участниците се прави на сайта на инвестиционния посредник, а имената на победителите ще бъдат обявени 48 часа след приключване на състезателния период.

"Булброкърс" ЕАД е инвестиционен посредник с четиринадесетгодишна история и лидерски позиции в страната. Компанията е член на „Финансиа Груп". MetaTrader 4 е утвърдена платформа за онлайн FOREX и CFD търговия, в която „Булброкърс" успешно е интегрирал собствен модул за мониторинг, анализ и търговия с акции на Българската и Македонската фондови борси.

"Булброкърс" навлезе на регионалните пазари. До края на годината посредникът ще предложи възможности за търгуване на акции на регионалните финансови пазари, сред които Румъния, Унгария, Словения и Гърция.