Fibank проведе общо събрание на акционерите

365
Fibank проведе общо събрание на акционерите

На 19 юни 2019 г. в “София Хотел Балкан” се проведе редовно общо събрание на акционерите на Fibank (Първа инвестиционна банка).

На събранието присъстваха г-н Неделчо Неделчев - Главен изпълнителен директор (CEO) на банката и изпълнителните директори: г-н Светозар Попов, г-жа Севдалина Василева, г-н Чавдар Златев, и г-н Живко Тодоров - Главен финансов директор (CFO).

Ръководството на Fibank представи пред присъстващите акционери доклад за дейността и финансовите резултати на банката за 2018 г. Активите на Fibank достигат 9.587 млрд. лв. в края на 2018 г., като нарастват с 666 млн. лв. или 7,46%. Основен принос за увеличението на активите през годината имат кредитите и авансите.

Живко Тодоров: Не очаквам сътресения на имотния пазарСпоред финансовия директор на ПИБ, лихвите вече са стигнали дъното и ще се задържат около него известно време


Отпуснатите кредити от банката към фирмите се увеличават за изминалата година с 11%. През 2018 г. кредитите към малки и средни предприятия нарастват с 16,7%. Брутният портфейл от кредити на физически лица се увеличава с 12%.

При ипотечни кредити ръстът е с 18,3% за изминалата година, а потребителското кредитиране бележи ръст от 19,9%. Същевременно банката остава една от най-предпочитаните от населението за спестяване. Възвръщаемостта на капитала (след данъци) е 19,24%.

Нетната печалба за 2018 г. се увеличава с 85.9% като достига до 171.5 млн. лв.

Fibank e любима марка на българитеВ навечерието на своята 25-а годишнина Fibank бе отличена като „Любима марка на българите“


Акционерите на банката гласуваха тя да не бъде изплащана като дивидент, както и да не бъдат извършвани други отчисления от печалбата на банката с цел включването й в базовия собствен капитал от първи ред.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Създайте идеалния климат у дома

Каквато и да е температурата навън и каквито и да са вашите...