Срокът за подаване на писма за интерес във връзка с продажбата на 100% от капитала на ТБ „Виктория” ЕАД и цялостната експозиция на едноличния собственик на капитала към банката приключи на 16 септември 2016 г. в 14:00 ч. местно време.

Заявилите интерес кандидати са осем на брой. Това са Инвестбанк, Консорциум ЗК Лев Инс АД и Kerbler Holding GmbH, Zaghloul Holdings - Egyptian Engineers Group, Консорциум Hanson Holdings Lux s.a.r.l. и Еврофинанс АД, Транзакт Юръп Холдингс ООД, Българо-Американска Кредитна Банка АД, Търговска Банка Д АД и Българска Телекомуникационна Компания ЕАД.

Трима от кандидатите са заявили интерес в рамките на удължения срок за подаване на писма за интерес – от 19 април до 16 септември 2016 г. В същия срок двама от изброените кандидати изрично са потвърдили заявения от тях по-рано интерес.

Писмата за интерес от останалите трима кандидати, подадени в периода до 18 април се считат за валидни, съгласно условията, посочени в писмото към публикувания тийзър, доколкото заявеният в тях интерес не е оттеглен изрично към 16 септември 2016 г.

Предстои анализ и оценка на профила на кандидатите, предоставените от тях писма за интерес, вкл. съпътстваща информация, както и допълнителна консултация с надзорния орган – БНБ, става ясно от информация на страницата на КТБ.