УниКредит Булбанк е обявена за „Най-добра банка в България“ в класацията „Европейски банкови награди“ на международното финансово списание ЕМЕА Finance.

Сред критериите за избор са показатели за финансова стабилност, резултати, иновативност и други. Наградите ще бъдат връчени официално на церемония в края на април във Виена.

УниКредит Булбанк продължава силното си представяне и през 2016 г., след като през изминалата година завърши като номер едно по активи, кредити за бизнеса и за домакинствата, депозити на фирми и граждани, акционерен капитал и други показатели. Устойчивият бизнес модел се допълва от систематичен фокус към непрекъснато инвестиране в развитие на иновации в полза на клиентите.

Редакционната визия на международното списание EMEA Finance е да бъде "независим глас", който говори на най-високото ниво на почтеност и журналистическата етика - за финансовата общност, нейните клиенти и доставчици в целия регион на Европа, Близкия Изток и Африка.

Преди няколко седмици беше публикувана и класацията на Global Finance, в която УниКредит Булбанк също беше посочена за „Най-добра банка“ у нас.