Още две банки ще приемат заявления за безлихвени кредити

1209
Още две банки ще приемат заявления за безлихвени кредити

© Pixabay

Алианц Банк и Търговска банка Д са поредните две банки, които подписаха споразумения с Българската банка за развитие и ще приемат искания за отпускане на безлихвени кредити за физически лица до 4 500 лева. Клоновете им ще бъдат подготвени за обслужване по програмата след 18 май.

Общинска банка, Инвестбанк, Първа инвестиционна банка и Интернешънъл Асет Банк стартираха работа по програмата в края на април. До момента са одобрени 2 171 безлихвени заема от четирите банки с гаранция от ББР.

В Общинска банка, която първа започна да обработва заявления на гражданите, одобренията са 1 150. 836 са потвърдените заеми в Първа инвестиционна банка, 115 – в Инвестбанк и 70 – в Интернешънъл Асет Банк.


Над две трети от исканията са от служители в неплатен отпуск. Значително по-малко са кандидатствалите за кредит самоосигуряващи се лица.

Предстои финализиране на процеса по сключване на споразумения с още 6 банки, заявили интерес към програмата.

Програмата за гарантиране на безлихвени кредити цели да подпомогне служителите в неплатен отпуск и самоосигуряващите се лица, които временно не могат да полагат труд в условията на извънредно положение. Те имат възможността да получат безлихвени заеми в размер до 4 500 лева.

Финансовите средства се отпускат наведнъж или на три транша от по 1 500 лева. Максималният срок на погасяване е 5 години, с минимум 6 месеца и максимум 24 месеца гратисен период. По заемите няма да се дължат такси, комисиони и неустойки.

Малките фирми ще получат достъп до грантове за 173 милиона леваМалките фирми и микропредприятията ще могат да разчитат на грантови схеми на обща стойност 173 милиона лева

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg