Технически анализ на валутните двойки

237
Технически анализ на валутните двойки

Политическата среща на Фед ще доминира в календара на САЩ тази седмица, особено ако Федералният резерв официално понижи прогнозите за растеж и заетост, и съответно, отложи датата за вдигане на ставките. Би могло също така да се получи изненада по линия на ипотечните ценни книжа. Друг елемент на календара е речта на президента на съюза. Някои коментатори посочват, че Бернанке говори с президента и вече се очаква той да бъде по-рязък и по-съсредоточен, защото изборите по-късно тази година, ще включват някакъв вид инициатива на жилищния пазар. Тя вероятно ще вземе формата на правителствен натиск върху банките, процес на забрана и изискване за намаляване на главницата.

Гуруто на Wall Street, Лин, отбелязва,че размерът му би могъл да бъде от порядъка на 25-40 млрд. долара, което е твърде лошо за етичните хора, които са платили. Моралният риск остава на заден план, отново, заради прагматизма.

Може би е добра идея банките да бъдат принудени да спрат техните забрани, би било далеч по-важно за председателя да признае, че САЩ са по-задлъжнели и да се вземат трудни стъпки за намаляване на дефицита. Проучванията показват, че избирателите от всички цветове искат това. Първичните избори в Южна Каролина бяха спечелени от Гингрич, но Флорида (31 януари) вероятно ще отидете при Ромни. И двамата кандидати ще критикуват президента за разпалване на "класова борба".


Технически анализ

EUR/USD

Двойката завърши сесията с нетна печалба от около 100 пипса, което от своя страна вдигна двойката над 1.3000 ниво, което до голяма степен е изтъквано като кратко свиване. По отношение на резултатите от фундаменталните новини, според съобщения в пресата, италианският премиер Монти и ЕЦБ шефа Драги искат да увеличат обема на ESM до един трилион евро от 500 милиарда. Има все по-голям натиск върху германското правителство да одобри увеличението. Немски длъжностни лица, обаче, отбелязаха, че подобен ход не е на дневен ред в момента. Освен това споразумение все още се сключва между частни кредитори и гръцки депутати, а разговорите се очаква да продължат . И накрая, технически нива на подкрепа се наблюдават на 1.2944, 1.2854 и след това в 10 DMA линия при 1,2802. От друга страна, нивата на съпротива се виждат на 21Day Bollinger най-горното ниво 1.3115, а след това и в 55 DMA линия при 1.3159.

GBP/USD

GBP копира своя европейски колега по време на сесията и само успя да държи пътя си в положителна територия в края на Европейската сесия. Волатилността на EUR/GBP се задържа, въпреки рязкото рали на еврото повсеместно. Трябва да се отбележи, че през уикенда, Телеграф цитира икономистът от Скотия Кепитъл Алън Кларк, който заявява, че Великобритания е в средата на първия двоен спад от 1970 г. насам. В заключение, технически проучвания показват поддръжка на 1.5517, 1.5495 и след това в 21DMA линия при 1.5479. От друга страна, нивата на съпротива се виждат на 1.5679, което е 100DMA линия, следвана от 1.5692.

USD/JPY

Двойката завърши сесията почти без промяна, под ниво 77.00, след беседа на пазара на големи оферти при ниво 77.10. Трябва да се отбележи, че двойката продължава да се задвижва от информационния поток по отношение на дълговата сага в еврозоната , където все още продължават преговорите между частни кредитори и гръцки депутати. По отношение на технически нива, поддържа се вижда при 76.70 и след това на 76.30. От друга страна, нивата на съпротива се виждат на 77.4, следвани от 77.54.

ИП Евро-Финанс АД, Отдел Международни Финансови Пазари

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg