Централен депозитар с нов член на Съвета на директорите

1169
Централен депозитар с нов член на Съвета на директорите

© Pixabay

Общото събрание на Централен депозитар избра Надя Даскалова за член на Съвета на директорите. Тя е държавен експерт в дирекция „Регулация на финансовите пазари“ в Министерство на финансите, като заема тази позиция вече десет години.

В това си качество тя отговаря за проучването и анализа на правото и практиката в ЕС в областта на капиталовите пазари и финансовите услуги; предоставя становища по законопроекти; участва в Работна група “Финансови услуги“ към Съвета на ЕС.

„Влизането на г-жа Даскалова в Съвета на директорите на Централен депозитар е пряк израз на ангажимента на държавата към развитието на капиталовия пазар в България. Убеден съм, че със задълбочените си познания и сериозен опит в областта, тя ще допринесе активно за успешното прилагане на европейските регламенти и пълноправното интегриране на институцията към международни инфраструктури.“, каза Васил Големански, изпълнителен директор на Централен депозитар.

Преди да постъпи в Министерство на финансите, близо две години Надя Даскалова отговаря на експертно ниво за внедряването на водещи международни стандарти в Централен депозитар. В Съвета на директорите тя заема мястото на Иван Такев – изпълнителен директор на БФБ-София. Мандатът й е за следващите четири години.

На редовното си заседание акционерите на Централен депозитар приеха също доклада на Съвета на директорите за дейността на дружеството и заверения му финансов отчет за 2017 г.; одобриха с натрупаната неразпределена печалба от 99 714, 10 лв. да бъде частично покрита загубата за 2017 г.

Общото събрание освободи от отговорност членовете на Съвета на директорите за дейността им по управление на Централен депозитар за изминалата година и одобриха одиторска компания, която да одитира и завери годишния отчет на дружеството за 2018 г.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Едно от най-добрите депозитни предложение за парите ви

Депозитът „Всичко е точно“ е специално за вас