Sofia Airport Center (SAC), който бе открит днес близо до летището в София, е първият бизнес комплекс в България с LEED сертификат за опазване на околната среда.

Когато бъде изцяло завършен, той ще разполага със 180 000 кв.м офиси клас А и 28 000 кв. м складови площи, които вече са действащи и изцяло отдадени под наем.

В бъдеще е планирано строителството на хотел със 175 стаи и още нови офис и логистични сгради.

„Tishman International е компания, която винаги е била лидер в новите технологии, в екологичните решения и се е грижила за своите наематели по възможно най-добрия начин“, каза Алан Д. Леви, изпълнителен директор на Tishman International.

Всички наематели в новата бизнес сграда, които подпишат предварителен договор до края на годината, ще ползват безплатно услугите на професионални архитекти, както и безплатно обзавеждане на зоните за отдих на служителите си.

„Това е неразделна част от програмата за стимулиране на фирмите – да предлагат и зони за отдих или за спорт, защото това многократно повишава мотивацията на служителите за творческа работа и иновации“, каза Олга Стоичкова, мениджър „Отдаване под наем” в Sofia Airport Center.

„Намаляването на потреблението на енергия е много важно за бизнес сградите в столицата, да не говорим, че с това се опазва и околната среда. Убедена съм, че комплекси като Sofia Airport Center са началото на едно ново строителство в столицата, което ще допринесе за един по-чист, по-приветлив и по-приятен за живеене град.

„Tishman ни дава добър урок, да го последваме“, каза кметът на София Йорданка Фандъкова.