Правителството даде държавни имоти на пет общини

1669
Правителството даде държавни имоти на пет общини

Правителството прехвърли безвъзмездно на община Варна правото на собственост върху поземлен имот от 7.7 дка на ул. „Андрей Сахаров” №16 в града.

Теренът попада в зона, която според интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Варна е определена за реализация на проекти на социалната инфраструктура – центрове за настаняване от семеен тип на възрастни хора с умствена изостаналост, за социална рехабилитация и интеграция на деца, социални жилища за хора в неравностойно положение и др.

На община Бургас беше предоставен терен от 1.5 дка, необходим за реконструкцията на част от ул. „Крайезерна”. Проектът е включен в инвестиционната програма на общината до 2020 г. и ще се реализира със средства по ОП „Региони в растеж”.

Община Шумен получава апартамент от 96 кв. м в сградата на бул. „Мадара” №25 в града. Той ще бъде използван като общинско жилище. 

На община Генерал Тошево са предоставени част от помещенията на първия етаж в административната сграда ул. „Васил Априлов” №5 и гараж на ул. „Трети март” №6 в града. Имотите са с отпаднала необходимост за НАП от 2006 г. и са предадени в управление на общината. Прехвърлянето на собствеността, което се прави сега, създава възможност за отделянето на финансови средства за тяхното поддържане и ползване.

Община Средец получава собствеността върху сградите и терена на Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство и електроника „Никола Вапцаров”. Решението ще позволи да се избегне противоречието между общинското финансиране на гимназията и правото на управление на имотите, което към момента е предоставено на МЗХ.

На Русенския университет „Ангел Кънчев” безвъзмездно беше предоставено управлението върху имота на ул. „Александровска” №97. Двуетажната сграда и сега се ползва от висшето училище като учебна база по специалността „Кинезитерапия” въз основа на договор с областния управител.

Решението на кабинета създава възможност университетът да вложи собствени средства за подобряване на енергийната ефективност на сградата и да извърши основен ремонт на покрива й.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg