Правителството прехвърли безвъзмездно на Бургас 21 имота

1687
Правителството прехвърли безвъзмездно на Бургас 21 имота

Министерският съвет прехвърли на община Бургас безвъзмездно правото на собственост върху 21 имота с обща площ 22 дка, намиращи се в Лесопарк „Росенец“.

Терените са необходими на общината за изпълнението на проект „Водоснабдяване и канализация па Лесопарк „Росенец“, зона „Хижи”, с който се предвижда извършването на реконструкция на съществуващата водопроводна мрежа и изграждане на канализация за цялата територия на Лесопарка.

С други решения правителството прехвърли държавни имоти на общините Долни Дъбник, Чупрене и Годеч.
Община Долни Дъбник получава бивша складова база на МВР с площ от близо 20 дка. Местната власт има намерение да изгради в нея съвременна база за развъждане и отглеждане на български породи коне.

Двата имота с площи от по 4380 кв. м и 2236 кв. м община Чупрене ще ползва за изграждане на парк с атракции за привличане на туристи и гости. Терените се намират на територията на с. Долни Лом.

Община Годеч получава част от административната сграда на пл. „Свобода“ №2 в града, която ще използва за настаняване на юридически лица с нестопанска цел.

Кабинетът промени от частна в публична държавна собственост статутът на имот в Русе. Той е част от сградата се на ул. „Александровска“ №29 и се ползва от Регионалния инспекторат по образованието. Останалата част от сградата също е предоставена за управление на РИО и е публична държавна собственост, с което е свързана и настоящата промяна на статута на държавния имот.

От публична в частна държавна се променя статутът на хижа „Българка”, намираща се в едноименния природен парк в област Стара Загора. Целта е да се даде възможност за по-ефективно използване, включително предприемане на разпоредителни действия с хижата. Сградите са с отпаднала необходимост за „Северноцентралното държавно предприятие“ ДП – Габрово към МЗХ.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg