Нестандартен фестивал за каузи и идеи привлича младежи

343
Нестандартен фестивал за каузи и идеи привлича младежи

© АУБ

Третото издание на Годишния панаир на неправителствените организации в Американския университет в България (АУБ) ще се проведе на 6 ноември от 16 ч. в Студентски център „Америка за България“.

Събитието, единствено по рода си в страната, е своеобразен фестивал на благотворителните идеи и каузи. В него представители на НПО-сектора у нас представят различни инициативи и проекти пред студентите на висшето училище, а възможностите не са свързани само с кариерно развитие, но и с доброволчество.

В тазгодишното издание близо 20 НПО-та ще запознаят студентите на АУБ с работата и целите си.


Мисията на Годишния панаир на неправителствените организации е да насърчи комуникацията и сътрудничеството между българския неправителствен сектор и младите хора. Всяка организация ще има възможност за лесен и пряк контакт с всеки заинтересуван от дейността ѝ, както и за интерактивно представяне.

Студентите, от своя страна, ще споделят обратната връзка към НПО-тата и идеите си за подобряване на работата им и, разбира се, ще могат да подкрепят кауза по свой избор. Участващите организации са с разнообразни сфери на дейност, капацитет и история. Сред тях има такива ангажирани с въпроси като образование, спорт, междукултурен диалог, студентски консултантски услуги или професионално развитие, които са по-близки до младите.

Редица НПО-та се занимават с преодоляването на различни социални проблеми – грижи за деца, социална справедливост, трафик на хора и съвременно робство, човешки права, опазване на културното наследство и др.

Сред потвърдилите участие организации са: „Заедно в час“, Българската стартъп асоциация, BEST Foundation, Българска Хънтингтън асоциация, HelpKarma Foundation, Тръст за социална алтернатива, Каритас София, CVS България, Гражданско сдружение „Алцхаймер България“, Фондация за социална промяна и включване, Literate Foundation / “School Miracles” project, PINK Foundation, фондация „Смокиня“, Тук-Там - организация на българите с опит в чужбина, Better Community Club, предприемаческа програма Elevate.

Следете за актуална информация около Годишния панаир на неправителствените организации във Facebook страницата на събитието.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg