Елитен спортист разкри какво е изключил от менюто си за по-добри резултати

5421
Елитен спортист разкри какво е изключил от менюто си за по-добри резултати

© Instagram.com

Състезателят по американски футбол Роб Гронковски извлича ползите от това да играе с Том Брейди, както на игрището, така и извън него.

В интервю за Insider 32-годишният Гронковски заяви, че се научил да премахва определени храни от менюто си като гледал как се храни Брейди и следвал някои от неговите навици по отношение на здравословния живот.

Тук трябва да припомни, че Брейди е на 44 години и играе на най-високо ниво, като миналата година двамата с Гронковски дори спечелиха Супербоул с отбора на Тампа Бей Буканиърс.


Нещото, което Гронковски ограничава най-много, е преработената захар.

"Обожавам десертите, но те трябва да са със естествени съставки," казва Гронковски. "Консумирам захар, но трябва да е органична тръстикова захар или органична кафява захар, а не някаква синтетична захар или високофруктозен царевичен сироп. Просто изцяло органични продукти."

Брейди е единственият куотърбек, с който Гронковски е играл професионално. Двамата има девет сезона заедно в Ню Инглънд Пейтриътс в периода 2010 – 2018 г., в който спечелиха три пъти Супербоул. В този период Гронковски става свидетел на това как Бреди става от 33 на 41 години, но продължава да играе на същото високо ниво и дори подобрява някои аспекти от играта си с напредването на възрастта.

 

 

 

Гронковски се отказа за кратко от футбола след сезон 2018, но след това се завърна, за да се присъедини към Брейди в отбора на Тампа Бей Буканиърс през 2020 г.

44-годишният Брейди премахва няколко хранителни групи и съставки от своето меню, според книгата му от 2017 г. "Методът ТБ12," който той и дългогодишния му хранителен и фитнес консултант Алекс Гереро превръщат в уелнес марка.

"Просто с времето научих, че всичко, с което той се храни, от десертите до основното ястие, са чисти продукти и храни," казва Гронковски.

Консумацията на преработена захар може да доведе до наднормено тегло и да повиши риска от животозастрашаващи заболявания.

 

 

 

Захарта се съдържа в естествена форма в много храни, като плодове, зеленчуци, млечни продукти, зърнени продукти и дори ядки. Тази захар обаче често се извлича и рафинира в продукти като високофруктозния царевичен сироп, който се съдържа в много от пакетираните храни в САЩ.

Според Healthline множество проучвания свързват консумацията на прекалено големи количества захар с наднорменото тегло и като рисков фактор за заболявания като диабет и сърдечни болести, депресия, деменция, заболяване на черния дроб и определени видове рак.

Към какво е пристрастен един от най-добрите спортисти в света?В последните 12 месеца Брейди е спечелил 76 млн. долара преди данъци

Популярните форми на естествена захар включват меда и кленовия сироп. Те предлагат малко по-голяма хранителна стойност с по-малко рискове за здравето, но въпреки това трябва да се консумират в умерени количества.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg