Лев Инс: Няма да позволим изтичането на национален ресурс

3287
Лев Инс: Няма да позволим изтичането на национален ресурс

По-лесно е да станеш първи, по-трудно е да се задържиш на това място, казват нашите акционери. Е, ние го постигаме в последните 3 г.

През миналата година сме лидер на пазара у нас с 300 млн. лв. брутен премиен приход, което е с 60 млн. лв. повече, отколкото втората най-голяма компания в страната.

За нас работят 980 души на трудов договор, а наши клиенти са повече от 1 млн. български семейства. Управляваме 122 агенции в страната.


Така Мария Масларова-Гъркова – изпълнителен директор на „ЗК Лев Инс“, започна днешната пресконференция в БТА, на която представители на компанията съобщиха за политически натиск, облагодетелстване на определени групировки и информираха обществеността за арести в Италия за застрахователни измами.

В застраховането има ясно изразени правила – предоставяне на документи при подписване и при изплащане на щета. Но искам да обърна внимание, че такива правила има и при застраховки в чужбина.

Не бих допуснала да се плати недоказана претенция, казва Биляна Вълчева – изпълнителен директор и главен юрисконсулт на „ЗК Лев Инс“ АД.

„Установихме опит за измама, чиято цел беше да се плати щета, а това е трансграничен превод. Ние сме уведомили съответните органи още през 2016 г. за тези действия", казва Вълчева.

След предизвикан одит от наша страна се установиха фактите, за които ние сме информирали отдавна.

Вълчева призова да се предоставят документи, които да показват, че Лев Инс дължи някому нещо... Ние ще ги платим и аз лично ще се извиня. Няма как да позволим изтичането на национален капитал, допълни тя. 

Ако ние позволим застрахователите измами, това би доведо до ръст на цената на застраховките в страната.

„Нападките са срещу най-големия – ние плащаме 120 млн. лв. обещетения и се предполага, че няма да забележим 2-3 млн. Не, няма да позволим на българските капитали да изтекат в чужбина", каза д-р Павел Димитров - изпълнителен директор на „ЗК Лев Инс“ АД.

В Италия вече има арести на адвокати, магистрати и лекари, посочи Димитров, като те са за застрахователни измами. 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg