96 жалби срещу застрахователни компании и посредници са постъпили през април в Комисията за финансов надзор, според данните в бюлетина на регулатора.

Това е най-големият брой жалби за последните 12 месеца. Прави впечатление, че месецът с най-много жалби за 2011 г. също е април – 112.

През април 2011 г. е имало и пик на наказателни постановления, издадени от управление „Застрахователен надзор“ на Комисията – 240. Броят на наказанията за април 2012 г. е 25. Това е най-високата стойност за последните 6 месеца, но остава далеч под под 70-те наказателни постановления средно на месец за 2011 г.

През април са издадени и 33 акта за установяване на административни нарушения в застрахователния сектор. Броят им леко расте спрямо предходните два месеца.

Принудителни административни мерки срещу седем дружества от застраховането е издала още КФН. По-конкретно това са застрахователят Бул Инс и последниците Инвест Гарант БГ, Скор, ЗБ универсал, Севар, Фис и ЗБ Експрес.

През април Комисията заличи от регистъра на застрахователните брокери ВИП Брокерс и вписа в него нови три дружество – Форуком Брокер, ЛР Брокер и Полимекс ЗБ.