7 приложения, които ще ви върнат в реалния живот

8014
7 приложения, които ще ви върнат в реалния живот

© pixabay.com

Употребата на смартфони в наши дни е повсеместна. Едно изследване показва, че човек средно пипа телефона си 2617 пъти дневно.

Това категорично разсейва и ограничава способността на човека да се съсредоточава. Хората се заглеждат по своите смартфони заради социалните мрежи, проверяват пощата си, играят на игри, общуват и т.н.

Съществуват обаче много начини и практики, които са способни да намалят прекомерната употреба на този тип устройства.

Част от тях представляват специални приложения за телефона, които насочват вниманието ни към реалния живот.

1. Forest

Безплатно за iOS и Android

След инсталирането на приложението Forest „засявате семе в гората“, което започва да расте и се превръща в дърво. За да се развие напълно дървото, са необходими 30 минути.

През това време не бива да докосвате своя смартфон. Има възможност за създаване на „бял списък“, който съдържа действия, които са позволени за осъществяване през това време и не „убиват“ дървото.

2. Moment

Безплатно за iOS и Android

Ново приложение, което показва колко време прекарвате със смартфон в ръка. То не само изчислява продължителността на заниманията ви, но и отброява колко пъти сте взели устройството в ръце.

3. QualityTime

Безплатно за Android

Още едно приложение, което може да предостави данни за ежедневната употреба на телефон. С помощта на QualityTime човек може да провери различни статистически данни като общо време на използване на смартфона, брой разблокирания на екрана, колко време сте използвали дадено приложение и т.н.

4. OFFTIME

Безплатно за Android

OFFTIME – приложение, което позволява да контролирате доколко сте свързан с цифровия свят. То предлага пълен анализ на употребата на смартфона, за да може да си дадете ясна представа за това, което правите.

Имате възможност да блокирате повикванията и текстовите съобщения за определен период от време и да дадете достъп само на конкретни телефонни номера.

5. UnPlug

$ 2 за iOS

То показва на потребителя колко време посвещава на определени приложения. Автоматично проследява процента на използване на устройството. Позволява да се съсредоточите, ограничавайки прекомерната употреба. Мотивира потребителя, като му предоставя възнаграждания.

6. Dinner Mode

Безплатно за iOS

Всички знаят колко е дразнещо, когато се съберете с приятели, за да хапнете, а всички започват да се вглеждат в екраните на смартфоните си. След стартирането на Dinner Mode човек може да избере времеви отразък, в течение на който иска да игнорира устройството – 15 минути, 30 минути, 1 час.

След това е необходимо само да обърнете телефона с екрана надолу.

Какво прави през телефона си българинът всеки ден?Българите следват световните тенденции на потребление на технологичните иновации, сочи проучване, инициирано от VIVACOM

7. Onward

Безплатно за iOS

Onward е призван да промени поведението на човека, като не допуска прекомерна употреба на смартфон. Това приложение има доста прост интерфейс, в което с лекота се ориентирате.

То представлява персонален треньор. Идеята е човек да си даде сметка колко време отделя на социалните мрежи, приложения за запознанства, разглеждане на магазини и др. След това програмата се настройва така, че да помогне да намалите това време.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg