Според Центъра за изследване на престъпността през 2012 г. се отчита 5% ръст на престъпленията у нас. Статистиката сочи, че намаляват убийствата и автокражбите, но се увеличават домовите кражби.

На мода сред крадците днес са нощните обири, при които влизат в дома, докато обитателите му спят. Техни жертви стават най-често портфейлите, мобилните телефони и лаптопите.

При кражбите, извършени през деня, престъпниците имат повече време да търсят скрити пари и скъпоценности. За следващите десет скривалища гарантираме, че са неоткриваеми за престъпниците.

Този елегантен сребрист часовник съвпада с всеки интериор и въпреки че изглежда като обикновен часовник, в него има тайно отделение, където да скриете пари и ценности.

Този мъничък сейф се закрепва на стената и имитира контакт. Достатъчно е голям, че да пъхнете една пачка с банкноти.

Това е истинска кутия за чипс, но с тайно отделение.

Кои са най-предпочитаните за кражби квартали в София?

На пръв поглед най-обикновен женски уред за красота. Тази четка за коса обаче може да побере доста пари. Не я използвайте за скъпоценности, защото дрънченето им ще ви издаде.

Това е истинска консерва. За да се превърне в идеалното скривалище, трябва просто да развиете дъното.

Въпреки че изглежда като обикновена женска дреха, това е удобно скривалище. Дори е направена от памук.

В тази салата айсберг няма нищо странно. Но и обикновеният зеленчук може да побере някои от по-малките ви скъпоценности. Никой не би се сетил да ги търси из листата на салатата в хладилника.

Е

Ето как за отмъстите на нагли крадци

И това е истинско кенче от Coca – Cola. Ще намерите тайното отделение, когато развиете дъното.

Дори и да не ви се вярва, тези свещи са направени от истински восък. Вие бихте ли се сетили, че някой крие пари във вътрешността на красивата свещ, поставена небрежно на масата?

Не, това не е истински хляб, въпреки че поразително прилича на такъв. Дъното му се демонтира, за да скриете скъпоценностите си.