Швейцария не е дестинация, която да свържем само с красивите Алпи. Страната предлага култура, която заслужава да бъде разбрана и опозната. Тук качеството на живот е изключително високо.

Всички тези неща, взети заедно в хотел и съчетани с внушителен лукс, съвременен дизайн и висококачествено обслужване, са ключът към едно невероятно и неописуемо ваканционно преживяване.

Представяме ви 5 швейцарски луксозни курортни места, които предлагат уникални спа услуги. Те ще накарат тялото, душата и очите ви да се влюбят.

Dolder Grand, Цюрих

Архитектът Норман Фостър и дизайнерът на луксозни спа салони Силвия Сепиели са създали произведение на изкуството, което предразполага към отпускане. Те се заиграват с японската традиция за опростяване, използват швейцарски елементи и ефекти със светлина.

Басейнът е покрит с малки черни плочици в съвременен стил. Обграден е с големи прозорци и закръглени каменни стени. Отвън пък гостите ги чака затоплен басейн, предлагащ невероятни гледки към града.

Контрастите започват при сауната, в която са съчетани японски мотиви и е оформен своеобразен швейцарски снежен рай.

Всички помещения излъчват енергия, отпускане и уют. Гостите на хотела могат да използват стаята за медитация, в която ги очакват огледала в злато.

Паркхотел Vitznau

Когато прекрачвате прага на съвременен луксозен хотел, основното помещение ви посреща и ви кара да хвърлите поглед към езерото Люцерн. Още тази гледка ви подготвя за релаксиращите дни, които ви предстоят в паркхотела.

Басейнът е дълъг 21 метра и широк 9 метра. Заобиколен е от езера и планини, които ви карат да се чувствате като райски създания.

Сред атракциите е огромен аквариум със солена вода, който се простира от пода до тавана и покрива цяла стена.

Паркхотелът е предпочитано място за организиране на сватби, меден месец и романтични чествания.

Alpina Gstaad

Спа за шестте сетива. Тази марка може да бъде срещната на много места по света – обикновено те се характеризират с изключителна красота и неповторимост. Тук се предалагат спа процедури с най-високо качество.

Тук можете да се насладите на „Тибетска оздравяваща терапия”, която ще ви накара да вникнете дълбоко в същността си, тялото и природата си. Терапията използва всички елементи – земя, огън, вода, въздух и пространство.

7132 Hotel, Валс

7132 не е просто пощенският код на област Валс. То е обещание за свят, в който времето не съществува. Ако търсите отчаяно спокойствие и мир, ще го намерите в 7132 хотел.

Селището има около 1000 жители. Именити и многократно награждавани архитекти от цял свят са участвали в построяването на хотела.

Ще забележите, че навсякъде царува простатата на структурата и пространствеността. За изграждането на спа помещения е използван местен материал, който създава усещане за намиране в пещера. Ето откъде идва внушението за отсъствие на време.

Хотелът използва минерална вода, която се слави с лечебните си свойства. В ресторанта му работят готвачи, оценени от стандарта Мишлен.

В спа менюто пък присъстват лечебни терапии, масажи, релаксиращи средства, а също така и „Разходка в парка”.

Chedi Andermatt

В този швейцарски ски курорт ви очаква азиатски лукс. Хотелът отвори врати преди две години. Архитектът Жан-Мишел Гати е заложил на различни елементи, за да създаде уникално привлекателна атмосфера.

Например, слонски дизайн, съчетан с топло дърво и естествен камък. Тук ще видите повече от 190 камини в целия хотел и спа помещения.

Басейнът е дълъг 35 метра и отваря погледа на посетителите към алпийските върхове.

След като детоксикирате тялото си в био сауна и се загреете в органична парна баня, можете да полегнете спокойно и да се отпуснете в удобно кресло и да отпиете от чаша с органичен чай.