Нападателят на Барселона Лионел Меси вече е сред най-богатите футболисти в света, но скоро може да получи и рекорден бонус от Барселона.

Според материал в DailyMail, тимът от Каталония е готов да му предложи 100 млн. долара (85 млн. евро) бонус, в случай че подпише нов договор. Освен това седмичната заплата на нападателя ще възлиза на 650 000 долара (550 000 евро) на седмица.

По този начин Барселона прави всички възможно да задържи Меси в състава си, след като в медиите се появиха информации, че от Манчестър Сити са готови на всичко, за да го привлекат в Англия.

Смята се, че условията по новия договор са договорени още през лятото, но той не е финализиран, тъй като футболистът не е доволен от трансферната политика на тима, позволила напускането на Неймар и невъзможността за привличането на друг бразилец в състава - Коутиньо.

Тимът на Барселона е един от най-богатите в света, но вече е изразходвал 84% от годишните си приходи за заплати на футболистите си. Ето защо ръководството вече търси други начини, за да увеличи постъпленията си и по този начин да предостави щедър бонус на Меси за лоялността му през годините.

Според DailyMail, стадионът на тима Камп Ноу се очаква да претърпи сериозни реконструкции в следващите години, с което да се увеличи капацитетът му, който ще нарасне до 105 хил. зрители. Инвестицията се очаква да струва на клуба 550 млн. евро и да приключи през 2021/2022 г.

От Барселона вече обмислят да предложат смяна на името на стадиона в спонсорска сделка, която се очаква да привлече над 234 млн. долара (200 млн. евро). Именно част от тези средства се очаква да покрият бонуса към Лео Меси и част от ремонтните дейности по стадиона.

Освен това скоро се очаква и подписването на нов договор с Nike, която е основен партньор на тима в последните години.

Настоящият договор на Меси изтича през лятото на 2018 г. За последните 12 месеца той е заработил 80 млн. долара, като от тях 53 млн. долара са от заплати и бонуси, а 27 млн. долара са от рекламни договори.

Това нарежда звездата на Барселона на трето място сред най-добре платените спортисти в света - след Кристиано Роналдо и баскетболната звезда Леброн Джеймс.