България и Саудитска Арабия правят бизнес форум у нас догодина

986
България и Саудитска Арабия правят бизнес форум у нас догодина

© МИ/МС

През 2018 г. ще се работи за организирането на съвместен бизнес форум между България и Кралство Саудитска Арабия в София.

Това бе обсъдено по време българско-саудитската среща на бизнес камари и бизнесмени, която се проведе в Съветa на Саудитските търговско-промишлени палати, съобщават от пресцентъра на икономическото ведомство.

Форумът бе открит от заместник-министъра на икономиката Александър Манолев и председателя на съвета инж. Ахмед ал-Раджхи, а в него участие взеха министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, министърът на земеделието и храните Румен Порожанов и др.

Събитието се провежда в рамките на официалното правителствено посещение в кралството.

„Имаме голям неизползван потенциал, а областите, в които можем да си партнираме, са много“, каза зам.-министър Манолев. Той предложи да бъдат набелязани сектори от взаимен интерес, в които да се предприемат конкретни действия за активизиране на търговските отношения.

Сред тях бяха обсъдени хранително-вкусовата промишленост, ИКТ, туризмът, енергетиката и др. Икономическият заместник-министър представи и възможностите за инвестиции в България, като акцентира на ниските данъчни и оперативни разходи, насърчителните мерки за големи проекти и действията за намаляване на административната тежест.

Между България и Кралство Саудитска Арабия има сериозен потенциал за сътрудничество в сферата на икономиката, който можем да използваме за увеличаване на стокообмена и за ръст на инвестициите, бе посочено в декларация на Съвета на Саудитските камари.

Двете страни се обединиха около мнението, че е важно да има повече и по-чести срещи между бизнеса от двете държави.

Съветът на Саудитските търговско-промишлени палати е официалната федерация на 28 саудитски камари със седалище в Рияд. Основната му цел е да наблюдава общите интереси на саудитските камари и да ги представлява на местно и международно ниво.

Това е и най-голямата бизнес организация в Саудитска Арабия, в която влизат и представители на най-големите компании.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg