България представя малки и средни предприятия на света

1578
България представя малки и средни предприятия на света

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира участие на български малки и средни предприятия в търговските мисии до Хелзинки (Финландия), Ханой и Хо Ши Мин (Виетнам), Брюксел (Белгия), Букурещ (Румъния), Северна Каролина (САЩ), Хонконг (Китай), които ще се проведат през септември-октомври 2011 година, се казва в официално прессъобщение на агенцията.

Търговската мисия до Хелзинки, се организира за българските малки и средни предприятия от дървообработващата и мебелната промишленост. В периода 16-18 септември 2011 г. представителите на фирмите ще имат възможност да участват в двустранни срещи и да посетят специализирано мебелно изложение във финландската столица.

Организираната търговска мисия до Виетнам е насочена към българските МСП от сектор машиностроене и ще се проведе от 8 до 15 октомври 2011 г. В програмата са включени двустранни срещи в градовете Ханой и Хо Ши Мин.

В периода 10-13 октомври 2011 г. ще се проведе търговска мисия до Кралство Белгия. Тя се организира за български малки и средни предприятия от хранително-вкусовата промишленост. Представителите на фирмите освен двустранни срещи ще имат възможност да вземат участие в кулинарно шоу с демонстрация на продукти и ястия, характерни за българската национална кухня.

За българските МСП от секторите селскостопански продукти, храни и напитки, земеделски машини и оборудване се организира търговска мисия до Букурещ, Румъния. В периода от 19-23 октомври 2011 г. представителите на фирмите ще могат да проведат двустранни срещи и да посетят специализираното изложение INDAGRA FOOD&DRINK.

Търговската мисия до Северна Каролина, САЩ, се организира за български малки и средни предприятия от дървообработващата и мебелната промишленост. Тя ще се проведе от 22-27.10.2011 г. и ще предостави възможност за двустранни срещи и за посещение на Международното мебелно изложение "Highpoint".

В периода 7-13 ноември 2011 г. ИАНМСП организира участието на български малки и средни предприятия от секторите етерични масла, парфюмерия и козметика в търговската мисия до Хонконг, Китайска народна република. Участниците ще посетят Международното изложение Cosmoprof Asia 2011 и ще проведат двустранни срещи.

От Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия поемат разходите за самолетен билет, хотелско настаняване и вътрешен транспорт за един представител от предприятие, в рамките на фиксирана сума, определена за конкретна мисия.

Подаването на документи за кандидатстване ще става лично или по куриер на адрес: 1000 София, ул „6-ти септември" №21, отдел „Международно сътрудничество".

Сроковете за подаване на документи за участие:

в търговската мисия до Финландия - до 19 юли 2011 г.,

в търговските мисии до Виетнам, Белгия, Румъния, САЩ и Китай - до 21 юли 2011 година.

Подробна информация и условия за кандидатстването за участие в организираните от агенцията търговски мисии е публикувана на интернет страницата на институцията. Желаещите могат също така да се обърнат до представителите на ИАНМСП, в случай, че имат още въпроси за изясняване.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg