Безплатни консултации с топ трансплантолог в София

450
Безплатни консултации с топ трансплантолог в София

Проф. д-р Бурак Кочак, уролог и един от най-търсените от пациентите специалисти за бъбречни трансплантации в Турция, ще консултира безплатно пациенти в София на 28-29 септември 2018 г. Той пристига у нас по покана на Звезделина Лютфи, управител на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината, като си партнират с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят.

Проф. Бурак Кочак е директор на Програмата за трансплантация на бъбреци и панкреас в Университетска болница Коч (Koç University Hospital) в Турция. Завършил е медицинското си образование през 1996 г. във Факултета по медицина на Hacettepe University, а уменията си в сферата на трансплантационната хирургия е усъвършенствал в Northwestern University в САЩ в периода 2002-2004 г. Впоследствие е ръководил екипите за бъбречна трансплантация в едни от най-реномираните лечебни заведения в южната ни съседка. Натрупал е значителен професионален опит в присаждането на бъбреци, включително и при деца и бебета с тегло под 10 кг.

Лапароскопски и робот-асистирани техники за трансплантация

Трансплантацията на здрав бъбрек е единствената алтернатива за пациентите в крайна фаза за хронична бъбречна недостатъчност, а съвременните медицински методи позволяват тя да се извърши с нисък риск, висока степен на успеваемост и бързо възстановяване на донора и реципиента. Лапароскопските (затворени) хирургични техники, както и операциите с помощта на робот, които се извършват през няколко малки отвора вместо голям хирургичен разрез, спомагат за намаляване на инфекциите, болката и кръвозагубата при операция. Благодарение на тях през последните години значително се увеличиха трансплантациите от живи донори и все по-често близките на пациенти с хронична бъбречна недостатъчност се решават да дарят орган, за да спасят живота на обичан човек. Напредъкът в медицината позволява и успешното прилагане на т.нар. „кръстосани трансплантации“, които дават шанс за живот на пациенти и при липса на необходимата съвместимост с донора, склонил да дари свой орган.

Бъбречни трансплантации при деца

За съжаление, хроничната бъбречна недостатъчност може да засегне както възрастни, така и деца. Тя може да се дължи на наследствени заболявания и аномалии, както и на прекарани инфекции, които увреждат бъбречните функции. В ранна детска възраст трансплантацията на бъбрек се препоръчва като първи избор за лечение пред диализата, която може да доведе до проблеми в растежа и развитието на младия организъм. И тъй като детското телце е значително умалено, а кръвоносните съдове са тънки и крехки, трансплантацията на бъбрек в тази възраст изискват значителен опит и прецизност от страна на медицинския екип.

Болницата и екипът са от ключово значение при трансплантация

Трансплантацията на орган е една от най-сложните операции в медицинската практика, а когато органът се взема от жив донор отговорността е двойна – от правилните и навременни медицински действия зависят не един, а два човешки живота. Освен това, успехът на трансплантацията зависи не само от самата операция, не по-малко важни са етапите преди и след хирургичната намеса. За целта е необходим опитен мултидисциплинарен екип, отлично оборудвани операционни зали, надеждна лаборатория, интензивни грижи и образни изследвания. В Университетска болница Коч разполагат с най-съвременното технологично оборудване и експертен екип от специалисти в сферата на хирургията, детската хирургия, урологията, нефрологията, анестезиологията и интензивните грижи. Центърът работи с първата имунологична лаборатория в Турция, акредитирана от EFI (Европейската федерация за имуногенетика).

Желаещите да се възползват от възможността за безплатна консултация с проф. д-р Бурак Кочак в София на 28 и 29 септември трябва да се запишат предварително на телефоните на „Медикъл Караджъ“: 0879 977 401 или 0879 977 402, както и да предоставят на място всички медицински документи, с които разполагат до момента.

 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Създайте идеалния климат у дома

Каквато и да е температурата навън и каквито и да са вашите...