Безплатни консултации с топ трансплантолог в София

377
Безплатни консултации с топ трансплантолог в София

Проф. д-р Бурак Кочак, уролог и един от най-търсените от пациентите специалисти за бъбречни трансплантации в Турция, ще консултира безплатно пациенти в София на 28-29 септември 2018 г. Той пристига у нас по покана на Звезделина Лютфи, управител на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината, като си партнират с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят.

Проф. Бурак Кочак е директор на Програмата за трансплантация на бъбреци и панкреас в Университетска болница Коч (Koç University Hospital) в Турция. Завършил е медицинското си образование през 1996 г. във Факултета по медицина на Hacettepe University, а уменията си в сферата на трансплантационната хирургия е усъвършенствал в Northwestern University в САЩ в периода 2002-2004 г. Впоследствие е ръководил екипите за бъбречна трансплантация в едни от най-реномираните лечебни заведения в южната ни съседка. Натрупал е значителен професионален опит в присаждането на бъбреци, включително и при деца и бебета с тегло под 10 кг.

Лапароскопски и робот-асистирани техники за трансплантация

Трансплантацията на здрав бъбрек е единствената алтернатива за пациентите в крайна фаза за хронична бъбречна недостатъчност, а съвременните медицински методи позволяват тя да се извърши с нисък риск, висока степен на успеваемост и бързо възстановяване на донора и реципиента. Лапароскопските (затворени) хирургични техники, както и операциите с помощта на робот, които се извършват през няколко малки отвора вместо голям хирургичен разрез, спомагат за намаляване на инфекциите, болката и кръвозагубата при операция. Благодарение на тях през последните години значително се увеличиха трансплантациите от живи донори и все по-често близките на пациенти с хронична бъбречна недостатъчност се решават да дарят орган, за да спасят живота на обичан човек. Напредъкът в медицината позволява и успешното прилагане на т.нар. „кръстосани трансплантации“, които дават шанс за живот на пациенти и при липса на необходимата съвместимост с донора, склонил да дари свой орган.

Бъбречни трансплантации при деца

За съжаление, хроничната бъбречна недостатъчност може да засегне както възрастни, така и деца. Тя може да се дължи на наследствени заболявания и аномалии, както и на прекарани инфекции, които увреждат бъбречните функции. В ранна детска възраст трансплантацията на бъбрек се препоръчва като първи избор за лечение пред диализата, която може да доведе до проблеми в растежа и развитието на младия организъм. И тъй като детското телце е значително умалено, а кръвоносните съдове са тънки и крехки, трансплантацията на бъбрек в тази възраст изискват значителен опит и прецизност от страна на медицинския екип.

Болницата и екипът са от ключово значение при трансплантация

Трансплантацията на орган е една от най-сложните операции в медицинската практика, а когато органът се взема от жив донор отговорността е двойна – от правилните и навременни медицински действия зависят не един, а два човешки живота. Освен това, успехът на трансплантацията зависи не само от самата операция, не по-малко важни са етапите преди и след хирургичната намеса. За целта е необходим опитен мултидисциплинарен екип, отлично оборудвани операционни зали, надеждна лаборатория, интензивни грижи и образни изследвания. В Университетска болница Коч разполагат с най-съвременното технологично оборудване и експертен екип от специалисти в сферата на хирургията, детската хирургия, урологията, нефрологията, анестезиологията и интензивните грижи. Центърът работи с първата имунологична лаборатория в Турция, акредитирана от EFI (Европейската федерация за имуногенетика).

Желаещите да се възползват от възможността за безплатна консултация с проф. д-р Бурак Кочак в София на 28 и 29 септември трябва да се запишат предварително на телефоните на „Медикъл Караджъ“: 0879 977 401 или 0879 977 402, както и да предоставят на място всички медицински документи, с които разполагат до момента.

 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg